Početna » IVANA ĐURIĆ OSVOJILA BRONZANU MEDALJU NA PRVENSTVU SRBIJE!

IVANA ĐURIĆ OSVOJILA BRONZANU MEDALJU NA PRVENSTVU SRBIJE!

od Bojan Zivkovic

Žensko bacanje koplja je trenutno jedna od najjačih disciplina u srpskoj atletici. Imali smo čak tri predstavnice na nedavno održanom Prvenstvu Evrope u Rimu, od kojih je Adriana Vilagoš zaslužila srebrnu medalju.

Zato je na Prvenstvu Srbije u Kraljevu „šlager“ disciplina bila upravo bacanje koplja. Za Palančane važna zbog Ivane Đurić, učesnice pomenutog Evropskog šampionata u glavnom gradu Italije.

Izuzetno zanimljivo nadmetanje i pobeda Adriane Vilagoš sa 60,46 metara. Druga je bila iskusna Marija Vučenović, finalstkinja Prvenstva Evrope, sa 59,48 metara, dok je Ivana Đurić bila treća.

Palančanka je osvojila bronzanu medalju vrlo dobrim hicem od 54,35 metara, ostvarenim u poslednjoj šestoj seriji. To je rezultat na nivou najboljih ovogodišnjih atletičarke Crvene zvezde (lični rekord 55,65 m).

Sa tim rezultatom Ivana bi u većini evropskih zemalja bila prva na nacionalnom šampionatu, ali u konkurenciji sa vanserijskom Vilagoš i prekaljenom Vučenović, treće mesto je realno.

Ipak, za Ivanu Đurić radi vreme, tek je u prvoj seniorskoj sezoni, i ako ovako nastavio brzo će, nadamo se, biti na granici od 60 metara.

foto:SAS

Povezane vesti