Početna » IN MEMORIAM: MILORAD KUZMANOVIĆ-MILE (1959-2024)

IN MEMORIAM: MILORAD KUZMANOVIĆ-MILE (1959-2024)

od Bojan Zivkovic

Još jedno  veliko ime sporta i karatea u Smederevskoj Palanci i javnog i društvenog života nas je napustilo….

Posle teške bolesti u 66. godini preminuo je Milorad Kuzmanović-Mile, istaknuti sportista, sportski radnik,  majstor karatea, koji je savesno i odgovorno obavljao i značajne funkcije i poslove u pravosuđu.

Njegovo matično mesto je Glibovac, rođen je u Palanci, završio je osnovnu školu Stanoje Glavaš, Gimnaziju u Palanci, a Pravni fakultet u Beogradu. Zatim i pravosudni ispit.

Njegova velika ljubav i veliki deo života bio je karate. Ovim sportom je počeo da se bavi u gimnazijskim danima, u KK Mladosti iz Smederevske Palanke, kod trenera Dr Dušana Milašinovića i Svetislava Stojadinovića- Žuće.

Kao majstor karatea bio je izuzetno uspešan,. U borbama je osvojio 11 medalja na velikim takmičenjima. Bio je polufinalista na Prvenstvima Jugoslavije.

Takmičarsku karijeru je završio u 28.godini, ali se posvetio trenerskom pozivu i funkcijama u karate klubu. Kao entuzijsta stručnjak, pedagog i sportski funkcioner, zaslužan je za brojne uspehe, pehare, medalje i funkcionisanje kluba.

Obavljao je i brojne funkcije u Karate savezu Jugoslavije i Srbije, a poznat je bio i kao vrsni karate sudija.

Dobitnik je i mnogih priznanja kao sportista i sportski radnik.

Miletov životni poziv bilo je pravosuđe. Rano je, kao veoma talentovan pravnik, izabran za javnog tužioca. Marljivo i pošteno je obavljao brojne odgovorne funkcije u tužilaštvo na teritoriji Smederevske Palanke i Podunavskog okruga.

Nedavno je otišao u penziju, ali ga je bolest savladala, iako je bio jak i čvrst, sportista i borac.

Mnogo je voleo i pomagao svoj Glibovac, kao uticajan, odgovoran i pravičan čovek je zaslužan za razvitak ovog sela i cele palanačke opštine.

Iskren, pravdoljubiv, pedantan, vredan i posvećen. Porodica mu je bila na prvom mestu. I sin Jordan je u sportskim, fudbalskim vodama.

Sa Miletom je bilo milina i zadovoljstvo sarađivati i družiti se. Mnogo je voleo sve što je radio, davao je celog sebe i bio predusretljiv.

Ostavio je neizbrisiv trag u karateu, Glibovcu, pravosuđu… Nedostajaće, ali treba ići njegovim putem.

Mile Kuzmanović biće sahranjen na groblju u Glibovcu, u subotu, 30. marta. Prethodno će njegovo telo biti izloženo u kapeli na Starom groblju u Smederevskoj Palanci od 9 do 12 časova.

Bojan Živković (SPORT 026)

 

Povezane vesti