Početna » DEJAN KELJAĆ VERAN FUDBALSKOM MRAMORCU 25 GODINA I DAJE GOLOVE U 41. GODINI!

DEJAN KELJAĆ VERAN FUDBALSKOM MRAMORCU 25 GODINA I DAJE GOLOVE U 41. GODINI!

od Bojan Zivkovic

Uvek su zanimljive i interesantne fudbalske priče iz manjih klubova i sredina, koje imaju svoje junake.

Jedna od takvih stiže nam iz Mramorca, iz FK Bukovac, koji se uspešno takmiči u opštinskoj Jaseničkoj ligi na području OFS Smederevska Palanka.

Junak ove priče je veteran i fudbaler koji je 25 godina veran pomenutom klubu iz Mramorca. Od omladinskog staža, tačnije od 16. godine pa do danas.

Reč je iskusnom i dokazanom igraču Dejanu Keljaću (41), koji je minulog vikenda i u petoj deceniji života bio strelac za svoj Bukovac. Interesantno je da je njegov prvi dodir sa loptom u 76. minutu, kada je ušao u igru, bio pogodak na utakmici protiv komšija Belih Orlova iz Pridvorica (4:0)

Nije raritet da u Jaseničkoj ligi veterani daju golove i budu najbolji, ali Dejan Keljać zbog kvaliteta i kontinuiteta u Mramorcu zaslužuje pažnju.

Kako kaže, za SPORT 026, karijeru je počeo u mlađim selekcijama Voćara iz Smederevske Palanke, zatim sa 16 godina odlazi u Mramorac, gde je bio važan deo izuzetne generacije, koja zbog nedostatka finansija nije stigla i do elite. Mramorčani su bili bolji od požarevačkog Mladog radnika i palanačke Mladost Goše, sa trenerom Žicom Jovanovićem. Bili su prvi u drugom rangu u Srbiji,ali su mesto u Omladinskoj ligi ustupili Mladom radniku.

Dejan Keljać je igrao za Radnik sa Kolonije i Bašin samo u godinama kada se klub iz Mramorca nije takmičio, da bi se po osnivanju FK Bukovac vratio na mesto uspeha i sada je tu kao primer istrajnosti i ljubavi prema mramoračkog sportskom kolektivu i fudbalu.

Povezane vesti

Ostavi komentar