Početna » DUPLI FUDBALSKI PROGRAM U AZANJI I KRAJ KARIJERA ZA TROJICU NAJISKUSNIJIH!

DUPLI FUDBALSKI PROGRAM U AZANJI I KRAJ KARIJERA ZA TROJICU NAJISKUSNIJIH!

od Bojan Zivkovic

Posle dvogodišnje pauze, protekle jeseni bivši zonaš iz nekada najveće seoske sredine u velikoj Jugoslaviji, krenuo je sa takmičenjem.

Šumadija je startovala u Jaseničkoj ligi OFS Smederevska Palanka, sa namerom da se samo igra fudbala, bez ambicija za prelazak u viši rang. Međutim nije bilo tako, prvi deo takmičenja završili su na prvoj poziciji sa tri boda
prednosti u odnosu na Budućnost iz Ratara i šest od Bačinca.

U prolećnom delu prednost se istopila, Ratarci su bili prvi sa prednošću od četiri boda a Bačinac sa tri. Ratarci su se
direktno plasirali u okružnu ligu a Bačinac očekuje baraž.

Igrači i glavni operativci u azanjskom klubu nisu ovaj neuspeh doživeli kao neizbrisivu tragediju. Proteklog vikenda igrali su utakmicu sa Proleterom iz Male Plane, da bi se od aktivnog igranja oprostila trojica najstarijih. To su Nikola
Stojković golman, Igor Talijan igrač odbarne i Davor Jelić napadač.

Jovan Živković, predsednik kluba, uz asistenciju Dejana Simića člana Upravnog odbora, pre početka susreta uručili su im poklone.

Prijateljska utakmica bez rezutaltskog značaja završena je pobedmo gostiju iz Male Plane sa 3:2. Golove za domaćina postigli su, Ljubisavljević i Pavlović a za Proleter, Đurić dva i Pavlović.

Posle utakmice bilo je neizbežno treće poluvreme. Glavni događaj ovog druženja je utakmica najmlađih, sastali su se ekipe petlića Šumadije i Proletera, na skraćenom delu terena i manjim golovima.

Pobeda je pripala domaćinu od 1:0. I mališani su imali treće polvreme, za to su se pobrinuli roditelji dece iz Azanje. Vredne njihove majke pripremile su bogatu trpezu.
– Ovakav odziv dece raduje sve nas u klubu, oni će od jeseni u takmičenje sa svojim vršnjacima u Podunavskom okrugu.To znači da Azanja ne treba da brine za budućnost fudbala u svom mestu. Treba da se održi Skupština kluba, da se osveži uprava i naprave planovi za predstojeće prvenstvo, kaže Jovan Živković predsednik Šumadije iz Azanje.

TEKST I FOTO: N. Pavlović (Sportski žurnal)

Povezane vesti