Početna » FUDBALERI IZ VELIKE PLANE LAZAR STOJANOVIĆ I VELJKO RADOSAVLJEVIĆ POTPISALI PROFESIONALNE UGOVORE SA ČUKARIČKIM!

FUDBALERI IZ VELIKE PLANE LAZAR STOJANOVIĆ I VELJKO RADOSAVLJEVIĆ POTPISALI PROFESIONALNE UGOVORE SA ČUKARIČKIM!

od Bojan Zivkovic

Poslednjih godina u Čukaričkom iz Beograda radi se veoma studiozno sa mlađim selekcijama i ovaj klub se i u Superligi sve više oslanja na igrače iz sopstvenog pogona.

Ta praksa daje rezultate, a najnovija potvrda su potpisani profesionalni ugovori sa trojicom fudbalera, koji su tek napunili 18 godina (2005. godište)

Za nas je informacija zanimljiva jer su među njima dvojica talentovanih momaka iz Velike Plane. To su Lazar Stojanović i Veljko Radosavljević (treći je Mihailo Madžarević iz Ostružnice).

Dakle, dva bisera ponikla u planjanskim klubova koračaju na veliku scenu. Za klupski sajt Čukaričkog su preneli svoje impresije nakon najvažnijeg momenta u dosadašnjima karijerama.

Najpre ofanzivni vezista Veljko Radosavljević, koji je iz Velike Plane u Čukarički stigao još pre pet godina:

“ Počeo sam fudbalom da se bavim u KF Velika Plana, sa šest godina. U Čukaričkom sam od 2018. godine, krenuo sam kod trenera Marka Martaća, potom sam bio u kadetima kod Momira Milete, sada sam u omladincima kod Pavla Delibašića. Nadam se da ću uskoro debitovati i za prvi tim Čukaričkog, ali sam svestan da je još mnogo dokazivanja pred svima nama“ jasan je Radosavljević.

Štoper Lazar Stojanović je objasnio kako je prošao put od poziva Čukaričkog, pa do, praktično, prvog tima:

„Na jednom turniru, na kojem je učestvovao i Čukarički, dobio sam poziv od koordinatora Omladinske škole Đorđa Aćimovića. Na Banovom brdu sam krenuo sa selekcijom koju je tada vodio Marko Martać, potom sam preko kadeta stigao do omladinskog tima. Raduje me činjenica da su već u prvom timu na mojoj poziciji Uroš Drezgić, Bojan Kovačević, Vojin Serafimović, sve mladi igrači. To je dokaz da ljudi u klubu veruju u nas, a na nama je da im se vrednim radom odužimo i da strpljivo čekamo šansu da debitujemo u prvom timu.“ istakao je Stojanović.

foto: fkcukaricki.com

Povezane vesti

Ostavi komentar