Početna » FUDBALERI JASENICE 2017 BEZBEDNO I MIRNO UZ VEOMA DOBRE IGRE ZAVRŠILI TURNIR U SARAJEVU

FUDBALERI JASENICE 2017 BEZBEDNO I MIRNO UZ VEOMA DOBRE IGRE ZAVRŠILI TURNIR U SARAJEVU

od Bojan Zivkovic

Mladi fudbaleri Jasenice 2017 iz Smederevske Palanke završili su takmičenje na Šampion junior kupu u Sarajevu.. Nažlost, ovaj međunarodni turnir je dospeo u žižu javnosti ne zbog fudbala, već zbog nacionalističkih ispada, nereda i povreda. Na sreću, eksedicija Palančana nije bila u toj priči, sve je proteklo bezbedno i mirno.

U konkurenciji 2008. godišta Jasenica  je bila treća u grupi. Par igrača se lakše razbolelo (virus), pa su nastupili nekompletni.  Poslednju utakmicu u grupi, koja je odlučivala o prolazu,  igrali su protiv ekipe Sesvete Sisak, koja je u finalu turnira, i izgubili 2:1.

U 2009. godištu Jasenica  je prošla grupu kao prvoplasirana i u osmini finala, nakon rezultata 1:1, ispada na penale od akademije Coerver iz Zagreba.

U 2010. godištu Jasenica je bila  druga u grupi, pošto je  bilo čak 50 ekipa, samo je jedna  prolazila dalje, a Palančani   zbog medjusobnog skora protiv ekipe NK Vrbovec nisu bili u elimicionoj fazi.

Sve u svemu, samo malo više sreće je nedostajalo palanačkim ekipama, ali su se u vrlo jakoj konkurenciji, predvođeni trenerima Markom Petkovićem i Zoranom Živanovićem pokazali u lepom svetlu.

Povezane vesti