Početna » IN MEMORIAM: MIODRAG MIHAJLOVIĆ-MIKI (1951-2022)

IN MEMORIAM: MIODRAG MIHAJLOVIĆ-MIKI (1951-2022)

od Bojan Zivkovic

Preminuo je, posle teške bolesti, Miodrag Mihajlović- Miki, istakntuti sportista, fudbaler, trener i društveno-politički radnik, direktor javnih i komunalnih preduzeća, strastveni golubar.

Osnovnu i srednju školu završio je u Palanci, a Šumarski fakultet u Beogradu.

Bio je jedan od najboljih palanačkih fudbalera sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog veka. Za vreme studiranja u Beogradu uspešno je igrao fudbal u nekoliko klubova, a potom bio zaštitni znak sjajne generacije FK Mladost Goša, u kojoj je igrao više sezona.

Po završetku igračke karijere bavio se trenerskim poslom, zaslužan je za fudbalski razvoj brojnih generacija Mladost Goše. Trenersku karijeru je okončao krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih godina u svom matičnom klubu, gde je odlično radio sa vrlo talentovanom generacijom fudbalera,u kojoj je kapiten bio njegov sin Veljko, koja nije dosegla zenit, jer se klub ugasio 2002.godine.

Pored sporta i fudbala Miki Mihajlović je bio aktivan i u društveno-političkom životu Palanke, kao član SPS-a. Bio je odbornik i šef odborničke grupe svoje stranke, zalagao se za realizaciju brojnih ideja i projekata, ne stavljajući u prvi plan političku pripadnost.

Kao visoko obrazovan stručnjak bio je direktor i rukovodilac sektora u javnim i komunalnim preduzećima. Radni vek je završio kao direktor JKP Vodovod, odgovorno je obavljao tu funkciju u najtežerm periodu po vodosnabdevanje Palanke.

Velika ljubav su mu bili golubovi, a dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

Sahrana Miodraga Mihajlovića-Mikija obaviće se sutra, 20. oktobra u 12 sati na starom groblju u Palanci.

Povezane vesti