Početna » IN MEMORIAM: SLAVOLJUB PETROVIĆ-SLAVA (1967-2022)

IN MEMORIAM: SLAVOLJUB PETROVIĆ-SLAVA (1967-2022)

od Bojan Zivkovic

U 55. godini života, posle krtke ali i teške bolesti, preminuo je Slavoljub Petrović – Slava,’poznati fudbalski golman iz Smederevske Palanke, tačnije iz Male Plane.

Po zvanju je bio tehničar za upravne poslove, zaposlen u Vatrogasno – spasilačkoj jedinici u Smederevskoj Palanci, gde je izuzetno odgovorno obavljao rizičan posao.

Fudbalom je počeo da se bavi od malih nogu, između stativa je stao sa 15 godina, kao čuvar mreže Proletera iz svog rodnom mesta Male Plane, u opštini Smederevska Palanka, kada se klub takmičio u Podunavskoj okružnoj ligi. Profesionalnu karijeru počinje da gradi od 1992.godine, kada prelazi u Mladost Gošu, koja je kroz baraž postala član Srpske lige.

Od 1996.godine Petrović nosi dres Milicionara u Srpskoj ligi Beograd i sa policajcima za dve godine stiže do elitnog ranga.

Kao član Milicionara branio je za policijsku reprezentaciju Srbije, protiv Belgije, Turske i Rumunije.

Kada je 1998.godine Milicionar nestao sa fudbalske scene dolazi u Mladi radnik iz Požarevca, koji se tada takmičio u Drugoj ligi.

U prve tri godine ovog veka stajao je na golu Šapina, Mladost Goše, Pomoravlja iz Vlaškog Dola, kada su oni bili članovi Srpske lige.

Od 2005.godine čuvao je mrežu, Železničar Kusatka, Selevca, Vrbovca.

Postavio je značajan rekord na Kup utakmici Selevac – Vrbovac, odbarnio je za domaćina tri penala zaredom.

Nije mogao bez fudbala, pa je proteklih godina bio čuvar mrežu Bukovca iz Mramorca koji se takmiči u Jaseničkoj ligi.

Iza sebe je ostavio ćerku, sina i suprugu.

Opelo Slavoljuba Petrovića zakazano je za sutra (sreda), 21.septembar, u 13 časova u porodičnoj kući u Maloj Plani,, a sahrana u 14 časova na groblju u Maloj Plani.

Povezane vesti