Početna » LEGENDARDNI KAPITEN SE OPROSTIO OD DRESA MORAVE: ŠILJO, HVALA ZA SVE!!!

LEGENDARDNI KAPITEN SE OPROSTIO OD DRESA MORAVE: ŠILJO, HVALA ZA SVE!!!

od Bojan Zivkovic

U danu kada se Mark Rojs oprostio od dresa Borusije iz Dortmunda u finalu Lige Šampiona, nekoliko sati ranije od dresa Morave, na Gradskom stadionu u Velikoj Plani, oprostio se Ivan Jančić-Šilja.

Mnogi će reći neumesno poređenje, ali ono što je Rojs značio Borusiji, to je Šilja Moravi. Kapiten, predvodnik, ikona kluba, primer na terenu i van njega….

Poklopilo se da mu poslednja utakmica u voljenom klubu bude 500. u Moravi. Zaslužio je da bude jubilarna, za više od dve decenije igranja.

Teško da Morava može da vrati Šilji ono što je dao njoj… Ali, poznavajući Šilju on to i ne traži. On daje uvek više od sto posto. Van terena tih, nenametljiv, kulturan, vaspitan….

A na terenu Šilja je, kao korektor veznog reda (zadnji vezni), pravi „pit-bul“. Grize, ali fer i korektno, muški, kvari igru rivala, sve zatvara, oduzima bezbroj lopti, daje uglavnom Maksi, njegovom saborcu…

Ima 39 godina, mogao je još da igra. Snage ima, stas kao pre 20 godina. i ovu sezonu odigrao na izuzetnom nivou. Pravi primer i legenda.

Saigrači su mu na oproštaju darivali pobedu protiv RSK-a (3:1). Dobio je od predsednika Strahinje Paveškovića uramljen dres sa brojem 500, njegovih 500 u voljenom  klubu… Šiljo, hvala za sve!

Povezane vesti