Početna » MLADI GOLMAN JASENICE DIMITRIJE MARKOVIĆ BLISTAO NA MEMORIJALU „DIMITRIJE RISTIĆ“ U PALANCI

MLADI GOLMAN JASENICE DIMITRIJE MARKOVIĆ BLISTAO NA MEMORIJALU „DIMITRIJE RISTIĆ“ U PALANCI

od Bojan Zivkovic

Jedna od utakmica na Memorijalnom fudbalskom turniru „Dimitrije Ristić“ u Palanci. Rivali domaća Jasenica i selekcija AF Đokić iz Velike Plane. Kategorija 2011.godište i mlađi.

Igra se bez pardona, napadi na obe strane, gosti iz Plane agilniji, više napadaju, ali ne mogu da daju gol. Šutevi su sasvim dobri i jaki i precizni, međutim golman Jasenice sve brani. Čak i po tri puta zaredom, bodri ga trener Bojan Ilić- Crni. Pohvale uz aplauze stižu od protivničkog stručnjaka Dejana Đokića.

Raspitujemo se ko je ovaj dečko, koji brani izuzetno, uz pravu tehniku. Iznenađuje nas odgovor da prvi put brani na nekom turniru, tek je počeo da trenira u Jasenici, samo tri treninga ima. Zove Dimitrije Marković (2012.godište), do nedavno trenirao džudo, a pre toga rukomet u Lavićima.

Njegov otac Marko nam kaže da ima veliku želju i motiv, da obožava da brani i da satima brani i igra fudbal u školskom dvorištu.

Zaista, retkost su takve odbrane u tom uzrastu, na debitantskom nastupu. Zato treba da upamtimo ime Dimitrija Marković, jer je izrazito talentovan, to samo videli na prvi pogled.

Povezane vesti

Ostavi komentar