Početna » PALANČANIN MARKO PANČIĆ U VELIKOJ FORMI IGRA U MORAVI IZ VELIKE PLANE: BEK KOJI DAJE GOLOVE!

PALANČANIN MARKO PANČIĆ U VELIKOJ FORMI IGRA U MORAVI IZ VELIKE PLANE: BEK KOJI DAJE GOLOVE!

od Bojan Zivkovic

Fudbaleri Morave iz Velike Plane igraju veoma dobro i efikasno u prolećnom delu prvenstva Podunavsko- šumadijske zone. Vezali su tri uzastopne pobede, postigli čak 14 golova na ta tri meča, šesti su na tabeli i praktično su pred vratima opstanka u ligi.

U timu trenera Zdenka Mufa, pored iskusnih i dokazanih fudbalera, sjajan posao odrađuje mladi desni spoljni ili desni bek Marko Pančić (20), fudbaler iz Smederevske Palanke.

Uz veliki radijus kretanja po desnoj strani i česta „ponavljanja“ od defanzivnih obaveza, pa do upotrebljivih centaršuteva, talentovani igrač postiže i golove.

Upisao se u listu strelaca u jednoj od najvažnijih utakmica u Topoli, u pobedi Morave protiv Karađorđa (3:1). Marko je postigao treći gol i overio trijumf svog tima.

Minulog vikenda Marko Pančić je, u rekordnoj pobedi Morave nad Borcem (8:0) zatresao mrežu rivala, kada se odlično ubacio iz drugog plana, a još jedan pogodak je bio u negovoj režiji Brzonogi fudbaler je nakon karakterističnog prodora po desnom boku centrirao, a defanzivac gostiju skrenuo loptu u mrežu.

Zanimljivo je da se Marko Pančić veoma dobro snalazi i na poziciji zadnjeg veznog („šestice“), što je pokazao u drugom poluvremenu meča sa pomenutim Borcem.

Dakle, talentovan igrač, napreduje, radan je, uporan i oran da uspe. Ima tek nešto više od dvadeset godina (2003. godište).

Fudbalski se školovao u mlađim selekcijama beogradskih klubova Rada i Sinđelića, kao i u palanačkoj Jasenici 2017, pre dolaska u Veliku Planu.

Povezane vesti

Ostavi komentar