Početna » PERICA OGNJENOVIĆ TRENERSKU KARIJERU NASTAVLJA U METALISTU IZ HARKOVA!

PERICA OGNJENOVIĆ TRENERSKU KARIJERU NASTAVLJA U METALISTU IZ HARKOVA!

od Bojan Zivkovic

Najuspešniji palanački fudbaler svih vremena Perica Ognjenović, bivši kapiten Crvene zvezde, reprezentativac Jugoslavije, igrač Real Madrida, Kajzerslauterna, Anžea… posle skoro dve decenije se vratio u Ukrajinu!

Nekada je bio fudbaler Dinama iz Kijeva, a sada je  kao trener prihvatio poziv Metalista iz Harkova i već se priključio timu na pripremama u turskoj Antaliji.

Metalist je klub velike tradicije, koji je pre desetak godina igrao u četvrtfinalu Lige Evrope i bio uz Dinamo i Šahtjor redovni učesnik evropskih nadmetanja. Sada zauzima 11. mesto u Premijer ligi Ukrajine, koje se igra u zapadnom delu zemlje (Kijev, Ljvov…), gde nema ratnih dejstava.

Inače, Perica Ognjenović je u trenerskoj karijeri bio selektor kadetske reprezentacije Srbije, sa kojom je učestvovao na Evropskom Prvenstvu i vrlo kratko je bio na kormilu Zvijezde 09 u Repeublici Srpskoj. Radio je kao sportski direktor Gorice u Sloveniji i direktor reprezentacija u FSS-u.

On uživa veliko poštovanja u ukrajinskom fudbalu, a u intervjuu za sajt Metalista je istakao:

Veoma mi je drago što sam dobio priliku da radim u Metalistu. Znam da je ovo dobar klub koji je ranije pokazivao veoma ozbiljne rezultate u evropskim kupovima. Želim da vam kažem da svi u Evropi još uvek pamte ovaj slavni klub, znaju ga. Zahvalan sam rukovodstvu Metalista na poverenju i ovom imenovanju. Metalist je poznat  po svojim neverovatnim i brojnim fanovima. Upoznat sam sa filozofijom fudbalskog kluba. Ključne tačke su kontrola lopte, konstantan fokus na napade. Ovakav fudbal mi je blizak, radićemo na tome da naša igra bude sadržajna i napadačka.“

foto: fcmetalist.com.ua

 

Povezane vesti