Početna » POČINJE NOVA FUDBALSKA SEZONA U PODUNAVSKOJ OKRUŽNOJ LIGI: PALANAČKI KLUBOVI ŽELE U VRH TABELE

POČINJE NOVA FUDBALSKA SEZONA U PODUNAVSKOJ OKRUŽNOJ LIGI: PALANAČKI KLUBOVI ŽELE U VRH TABELE

od Bojan Zivkovic

Ovog vikenda startuje novo prvenstvo u Podunavskoj okružnoj ligi. Palanačka opština imaće četiri predstavnika, jednog manje u odnosu na minulu sezonu. To su Radnik sa Kolonije, Jasenica 2017 iz Palanke, Železničar iz Kusatka i Pobeda iz Goloboka. Sva četiri tima gaje ambicije ka vrhu tabele.

Kusadački Železničar je već par godina najuspešniji palanački klub, u vrhu je Podunavske okružne lige, a i sada Kusačani žele iskorak i borbu za tron. Tim je pojačan kvalitetnim fudbalerima i trenerom Bojanom Hadžićem, atmosfera, navijači i ambijent su pravi preduslovi za uspeh.

Radnik sa Kolonije ima dobar tim, nekoliko izuzetnih pojedinaca,  uigrani su i hoće u gornji deo lestvice. Tu su navijači, predsnost domaćeg terena, motiv i trener Srđan Đurđević.

Palanačka Jasenica 2017 je enigma, novo rukovodstvo, vetar u leđa, dobar igrački kadar, može dosta, bitno je da se oscilacija svedu na minimum. Klub takve tradicije zaslužuje mnogo više od ove lige, ali to je druga tema.

Pobeda iz Goloboka se vratila gde i pripada, pa klub vredi i za više, ako gledamo istoriju. Pravilan koncept rada, sve više Golobočana u timu, sada su mladi, ambiciozni i željni da dokažu kvalitet i ne igraju sporednu ulogu u višem rangu.

Ovo su parovi 1.kola:

SUBOTA:

Markovac:  Napredak- Železničar iz Kusatka (17)

Smed. Palanka:  Jasenica 2017- Crvena zvezda iz Suvodola (17)

NEDELJA:

Golobok: Pobeda- Mladost iz Donje Livadice (17)

Vranovo:  Proleter- Mladost iz Novog Sela (17)

Lugavčina:  Sloga- Radnik iz Palanke (17)

Veliko Orašje: Mladi borac- Polet iz Trnovča (17)

Saraorci: SASK- Mladi radnik iz Radinca (17)

Udovice: Podunavac- Petlić iz Smedereva (17)

 

Povezane vesti