Početna » PRVI BOD ZA PERICU OGNJENOVIĆA KAO ŠEFA STRUKE METALISTA IZ HARKOVA U PREMIJER LIGI UKRAJINE!

PRVI BOD ZA PERICU OGNJENOVIĆA KAO ŠEFA STRUKE METALISTA IZ HARKOVA U PREMIJER LIGI UKRAJINE!

od Bojan Zivkovic

Fudbalska Premijer liga Ukrajine se ipak igra, uprkos ratnim dejstvima na teritoriji ove zemlje. Odigrana su tri kola prolećnog dela prvenstva, utakmice se igraju bez prisustva publike i to u zapadnim delovima zemlje, posebno uz granicu sa Poljskom i u Zakarpatskoj oblasti.

Za Palančane je ova liga zanimljiva jer je šef stručnog štaba, poznatog i renomiranog kluba Metalista iz Harkova, takođe, poznato i slavno fudbalsko ime Perica Ognjenović.

Najveći palanački fudbaler svih vremena, a sada još uvek perspektivni trener, danas je uspeo da osvoji prvi bod sa svojim klubom, koga je predvodio na tri zvanične utakmice Premijer lige Ukrajine.

Metalist je, kao domaćin u Uzhorodu, igrao bez golova (0:0) sa ekipom Oleksandrije. Inače, tim iz Harkova se bori za opstanak u ligi, trenutno je na 13, mestu na tabeli, u konkurenciji 16 klubova.

Nakon, osvojenog boda Perica Ognjenović je za zvanični sajt Metalista prokomentarisao utakmicu:

„Znali smo da nas čeka veoma teška utakmica, jer je Oleksandrija dobar tim. Trudili smo se da odigramo što bolje. Mislim da je remi realan rezultat ovog meča.  Znate da smo izgubili dve utakmice na startu, pa smo danas želeli da pobedimo. Ali morate da razumete da smo se suočili sa protivnikom sa veoma dobrom kontrolom lopte. Generalno, ovo je sada jedan od najboljih timova u Ukrajini. Reći ću ovo: možemo da budemo zadovoljni današnjim rezultatom.

 Ovo je napredak u odnosu na prethodna dva meča. Trudićemo se da nastavimo da unapređujemo našu defanzivnu igru, jer je do danas nedostajao kvalitet u ovoj fazi. Sledi reprezentativna pauza, a pred nama je mnogo posla. Sada jasno vidimo nedostatke u našoj igri. Tako da ćemo raditi na tome i, paralelno, spremati se direktno za meč sa Kolosom.“, istakao je nekadašnji as Crvene zvezde i Real Madrida.

foto: fcmetalist.com.ua

 

Povezane vesti