Početna » SMEDEREVAC GORAN LAZIĆ IZABRAN ZA PREDSEDNIKA FS PODUNAVSKOG OKRUGA, UPKOS OSPORENOJ KANDIDATURI I ČLANSTVU U SKUPŠTINI

SMEDEREVAC GORAN LAZIĆ IZABRAN ZA PREDSEDNIKA FS PODUNAVSKOG OKRUGA, UPKOS OSPORENOJ KANDIDATURI I ČLANSTVU U SKUPŠTINI

od Bojan Zivkovic

Burno je bilo na dvodnevnoj Izbornoj skupštini Fudbalskog saveza Podunavskog okruga, koja je održana u S. Palanci.

Prvog dana zasedanje je prekinuto, jer je osporeno članstvo u Skupštini FSPO i kandidatura za predsednika Gorana Lazića iz Smedereva. Predsedavaujući  akutelni potpredsednik FSPO Zoran Predojević je obavestio delegate i predstavinika FSR Zapadne Srbije da Goran Lazić na osnovu člana 37 Statuta ne može da bude član Skupštine, a samim tim ni kandidat za predsednika FSPO.

Predstavnik FSRZS Siniša Bradonjić se složio sa kršenjem Statuta i potvrdio da je takvih slučajeva bilo i u drugim gradovima, pa je jasno da takva osobe ne može da bude deo izbornog procesa. Inače, pored Gorana Lazića kandidature su u ime Opštinskig fudbalskih saveza podneli i Zoran Predojević (S. Palanka) i Nikola Nedeljković (V. Plana). Sednica je prekinuta, jer su članovi Skupštine iz Smedereva i deo iz Velike Plane napustili salu.

Zasedanje je sutradan nastavljeno, a otvorio ga je Jovan Beč, aktuelni čelnik FSPO. Nakog verifikacije da je prisutno svih 23 člana Izborne skupštine, ponovo je Zoran Predojević, aktuelni potpredsednik FS PO, upozorio na kršenje Statuta oko Gorana Lazića, ali je Izborna skupština nastavljena, jer su tako glasali delegati iz Smedereva i Velike Plane. Svoju kandidaturu Zoran Predojević je bio spreman da povuče u korist Nikole Nedeljković iz Velike Plane.

Od tri kandidata najviše glasova dobio je Goran Lazić (GFS Smederevo), uprkos osporenoj kandidaturi. Za njega su glasali članovi iz Smedereva i Velike Plane, imao je 14 glasova, dok su Palančani bili protiv, uz jedan uzdržan glas iz Velike Plane. Za Zorana Predojevića  glasalo je 8 delegata iz Palanke.

Paradoks je da su delegati iz Velike Plane glasali protiv sebe, svoje odluke, praktično, protiv svog kandidata i podržali drugog, što je neshvatljivo. Logično je bilo da Nikola Nedeljković povuče kandidaturu u korist Gorana Lazića, ali to je odraz njihovih razmišljanja i moralnih vrednosti.

Dakle, sporni Goran Lazić je izabran za predsednika FS PO, a na njegov predlog članovi Izvršnog odbora biće Zvezdan Vrbanović, Zoran Predojević, Miloš Vojinović, Novica Pavlović, Zoran Živanović, Nikola Nedeljković, Stanimir Đuričić i Dejan Govedarović.

Prvi potpredsednik FS PO biće Zoran Predojević (S. Palanka), a drugi Nikola Nedeljković (V. Plana), dok Bojan Đulić ostaje generalni sekretar.

Za Izbornu skupštinu FSR Zapadne Srbije predloženi su  Zoran Predojević, Zvezdan Vrbanović i Stanimir Đuričić.

Zastupnik Sudijske organizacije FS PO biće Aleksandar Govedarović (V. Plana), a Trenerske Bojan Ilić (S. Palanka).

Komisiju za žalbe činiće Aleksandar Grujić (S. Palanka), Jelena Jovanović (Smederevo) i Pantelija Nikolić (V. Plana).

Nadzorni odbor radiće u sastavu Ljiljana Životić- Živanović, Todor Kotlajić i Prvoslav Trunić.

Povezane vesti