Početna » TALENTOVANI PALANČANIN ANDREJ ČUPIĆ GRADI FUDBALSKU KARIJERU U BEOGRADSKIM KLUBOVIMA!

TALENTOVANI PALANČANIN ANDREJ ČUPIĆ GRADI FUDBALSKU KARIJERU U BEOGRADSKIM KLUBOVIMA!

od Bojan Zivkovic

Među brojnim veoma talentovanim fudbalerima, koji su u poslednjih par godina napustili matične klubove u Smederevskoj Palanci, zbog krizne situacije i  zbog želje za napretkom je i Andrej Čupić (19).

Karijeru je počeo u Koloniji 11421, pravom rasadniku persprektivnih igrača, da bi se preselio na Gradski stadion u Jasenicu 2017, a zatim posle dve sezone u mlađim selekcijama odlazi u Beograd.

Destinacija mu je Voždovac. Za „Zmajeve“ veoma dobro nastupakao kadet i mlađi omladinac, a potom se istakao i u dresu Sinđelića, u Prvoj omladinskoj ligi Beograda (sezona 2021/22).

Sa nepunih devetnaest godina kreće seniorska karijera i prošlog leta postaje član čuvenog Hajduka sa Liona, u Zonskoj ligi-Beograd.

Nakon polusezone među popularnim „Golubovima“,  od januara tekuće godine fudbaler je Žarkova, koje, takođe, igra u beogradskom zonskom rangu.

Ima kvalitetnu polusezonu, ističe se kreativnošću, tačnim pregledom igre i prefinjenom tehnikom, a i golovima i asitencijama.

Vredi pomenuti i sjajno snalaženje na futsal terenima. Nadarenom igraču aktivna je i registracija u palanačkom Partenonu. Tu njegovo fudbalsko znanje dolazi do izražaja.

Nažalost, Andrej ima problema i sa povredama, koje su ga omele u dosadašnjem toku karijere, ali je istrajan i posvećen, rešen da uspe.

Izabrao je težak put, kroz beogradske klubove, a puna podrška mu je otac Aleksandar Čupić, svojevremeno istaknuti fudbaler Mladost Goše, Radnika i pravi majstor malog fudbala.

Povezane vesti

Ostavi komentar