Početna » TIM TRENERA PERICE OGNJENOVIĆA DAO PET GOLOVA I NIJE POBEDIO U PREMIJER LIGI UKRAJINE!

TIM TRENERA PERICE OGNJENOVIĆA DAO PET GOLOVA I NIJE POBEDIO U PREMIJER LIGI UKRAJINE!

od Bojan Zivkovic

I to je u fudbalu moguće. Ekipa postigne čak pet golova, napadački odigra perfektan meč, realizuje šanse, povede sa 2:0 u prvih deset minuta, da četiri pogotka za poluvreme, ali ne pobedi.

To se desilo Metalistu iz Harkova, čiji je šef stručnog štaba Palančanin Perica Ognjenović, u ukrajinskoj Premijer ligi.

Utakmica protiv Veresa je završena raritetnim rezultatom- 5:5. Metalist je, rekli smo, poveo sa dva gola razlike, gosti izjednačili, pa onda vođstvo Pericinog sastava sa 3:2 i 4:3, da bi na kraju slavni klub iz Harkova spasio bod osam minuta pre kraja sjajnog duela.

Šteta je što je, zbog ratnih dejstava u Ukrajini, meč igran bez publike i na neutralnom stadionu u Uzhorodu. Fudbaleri obe ekipu su zaslužili čistu desetku, postigli su deset golova po veoma lošim vremenskim uslovima.

Za oficijalni sajt Metalista Perica Ognjenović je bio pun utisaka nakon ove utakmice, koja je bila jako važna u borbi za opstanak u ligi:

„Dobro smo počeli utakmicu, otvorili sa dva gola, baš kako je trebalo. Tada je počela da pada veoma jaka kiša, što je otežavalo kontrolu lopte. To  je postao problem za naš tim. Kada je ovakav kvalitet terena, teško nam je da igramo na naš način. Danas smo, iskreno ću vam reći, uradili ono što je bilo potrebno u fazi napada. Ne mogu da kažem nijednu lošu reč igračima, jer ste videli kakvo je vreme. Lako je bilo pogrešiti. Ova utakmica je gotova, ne možemo ništa da vratimo. Ali neophodno je da postavka tima u budućnosti bude ista kao u ovoj utakmici. Želja igrača je bila vidljiva. Bilo je samo trenutaka koji nam nisu dozvolili da dobijemo ovaj meč. „, objasnio je nekadašnji as Real Madrida.

FOTO: fcmetalist.com.ua

 

Povezane vesti