Početna » U SMEDEREVSKOJ PALANCI ODRŽANA KONFERENCIJA KLUBOVA PODUNAVSKE OKRUŽNE LIGE

U SMEDEREVSKOJ PALANCI ODRŽANA KONFERENCIJA KLUBOVA PODUNAVSKE OKRUŽNE LIGE

od Bojan Zivkovic

Fudbalski klub Jasenica 2017 iz Smederevske Palanke,  na čelu sa Dr Milanom Brkićem predsednikom kluba, bila je domaćin Konferencije klubova Podunavske okružne lige, koja je održana u maloj sali Skupštine opštine.

Sednicu je otvorio Goran Lazić, predsednik FS Podunavskog okruga, pozdravio je prisutne
predstavnike svih  klubova, kao i goste Darka Bradonjića generalnog sekretara i
Vladimira Čađenovića referenta takmičnja u FSRZS.

Dalje vođenje sednice pruzeo je Bojan Đulić generalni sekretar FSPO i odmah se prešlo na usvajanje izveštaja inokosnih organa Nebojše Markovića komesara za takmičenje, Miodraga Matunovića komesara za suđenje i Aleksandra Grujića disciplinskog sudije.

Bilo je primedi na sudije sa pitanjem da li su greške namerne ili je u pitanju neznanje. Te teme su se dotakli predstavnici Želzeničara iz Kusatka i Mladosti iz Novog Sela.

U diskusiji su učestvovali Goran Lazić predsednik i Zoran Predojević, potpredsednik saveza, kao i gosti Bradonjić i Čađenović.

Nastavak prvenstva je zakazan za 9.mart i trajaće do 9.juna, sa jednim vanrednim kolom 1. i 2.maja, po dogovoru klubova. I utakmice za Uskrs, mogu da se igraju po dogovoru klubova, subotom ili nedeljom.

Za prelazak u zonu kandidati su, Mladi radnik iz Radinca i Borac iz Ralje, koji imaju četiri boda više od Jasenice. Na startu, Radinači putuju Crvenoj zvezdi u Suvodol, Borac iz Ralje gostuje u Osipaonici, a Jasenica čeka SASK.

U 18.kolu Jasenica čeka Mladi radnik, u 21.kolu igraju, Mladi radnik – Borac, a u 28. kolu palančani  putuju u Ralju.

Ove godine ispadaju sigurno šest ekipa, liga se smanjuje na 14 klubova, Redosled na tabeli je Omladinac (Rakinac) 3 boda, Udarnik (Lozovika) 4, Sloga (M) 8, Podunavac (Udovice) 9,Radnik (Smederevska Palanka) i Lunjevac po 13.Ugroženi su još Pobeda (Golobok) sa 14 i Mladost (Novo Selo) sa 16 bodova.

Nastavak prvenstva u ligama mlađih kategorija zakazan je od 16 .marta, a ima  neodigranih utakmica iz jesenjeg dela. Klubovima je preporučeno da do nastavka prvensta odigraju sve susrete.

Klubovi, koji su imali promene u rukovodstvu, treba to da dostave Savezu, kao i za promene trenera, predstavnika kluba, komesara za bezbednost, zamene u Komet sistemu.

Lekarski pregledi za svakog igrača su na pojedinačnom obrascu a članarina na jedinstvenom spisku overena od matičnog saveza.

Klubovi, koji žele na svojim utakmicama kontrolu susđenja ili kao gosti da snimaju susrete, dužni su da do petka do 12 časova jave kancelariji Saveza, kako bi se njihovi zahtevi ispunili.

Pred nastavak prolećnog dela prvenstva, FSRZS sve klubove okružnih i gradske lige, daruje sa po pet fudbalskih lopti.

Tekst i foto: N. Pavlović (Sportski žurnal)

Povezane vesti