Početna » UBEDLJIV TRIJUMF FUDBALERA MORAVE U VELIKOJ PLANI: DALI TRI GOLA, MOGLI BAR JOŠ TOLIKO!

UBEDLJIV TRIJUMF FUDBALERA MORAVE U VELIKOJ PLANI: DALI TRI GOLA, MOGLI BAR JOŠ TOLIKO!

od Bojan Zivkovic

Sigurna, ubedljiva i zaslužena pobeda fudbalera Morave u 20. kolu Podunavsko-šumadijske zone.

Izabranici trenera Zdenka Mufa pobedili su, na svom stadionu, ekipu OFK Aranđelovca rezultatom 3:0.

Postigli su Planjani tri gola, a po šansama, iz kojih je bilo teže promašiti nego pogoditi gol, mogli su da daju bar još toliko pogodaka. Bilo je lepih akcija, poteza i šuteva i šteta je što nisu krunisani sa loptom u mreži. „Krivac“ za to bio je i raspoloženi golman OFK Aranđelovca Marko Blagojević, koji je u drugom poluvremenu činio čuda na golu i bravurozno zaustavljao udarce i zicere.

Imao je uoči utakmice kadrovskih problema Zdenko Muf ( 13 igrača u protokolu) , nedostajali su stožeri ekipe Golubović, Maksimović, Radić…, Popović je prinudno odigrao štopera (vrlo dobro) u paru sa M. Pavlovićem, ali su to nadomestili kreativni ofanzivci i vezisti (Jančić, S. Pavlović, Đokić, D. Maksimović, Obradović, Veljković), uz vredne bekove (Pančić i Jocić) , pa se lako iz tranzicije dolazilo do gola inferiornih i statičnih gostiju. Pouzsdan je u par navrata bio i golman Antić.

Na vreme je Morava povela, u 9. minutu, nakon sjajne akcije i centaršuta Ivana Obradovića sa desne strane i majstorske realizacije glavom Aleksandra Veljkovića.

Drugi gol ide na dušu hvaljenog golmana Blagojevića, kome lopta „kroz ruke“ prošle, posle udarca agilnog Nikole Đokića, na dodavanje Obradovića..

Konačnih 3:0 postavio je Ivan Obradović. Zaslužio je pogodak, nakon dve asistencije. Odlično se snašao u petercu gostiju.

Morava, dakle, do vrednih bodova ubedljivo i sigurno, ne i efikasno, a OFK Aranđelovac, istina u nekompletnom sastavu, vrlo bled i nedorečen pred planjanskom publikom.

 

Povezane vesti