Početna » DRUGA FUTSAL LIGA: NOVI TRIJUMF PARTENONACA!

DRUGA FUTSAL LIGA: NOVI TRIJUMF PARTENONACA!

od Bojan Zivkovic

Teška, ali zaslužena pobeda palanačkih futsalera, rekli bi „rudarska“. Pobeđena je tvrda, pokretljiva i „žilava“ ekipa Kalče  iz Niša rezultatom 5:4.

Zanimljivo, istim rezultatom Nišlije su trijumfovale u prvom delu sezone. Sada su uloge izmenjene, pa je Partenon vodio (2:0, 3:1 i 5.3), a gosti su zamalo stigli do remija.

Ipak, pobeda Palančana je čista kao suza. Zaslužili su je u svakom pogledu, a moglo je i bez drame u finišu, da su iskoristili brojne šanse.

Evidentno je da su Partenonci istrošili i poslednje atome snage da osvoje supervažna tri boda, a upravo zbog važnosti meča trener Milan Jevtović-Saviola je igrao sa skraćenim rosterom, posebno u završnici i oslonio se na manji broj futsalera.

Trijumf je kreirao sjajni Pera Milovanović, sa dva gola i asistencijom, pravi lider na terenu. Izvrstan je bio i neumorni Stefan Radić sa dva gola. Lucidni Aca Todorović je bio strelac jednog gola i ponovo mamio aplauze publike.  Iskusni Stefan Tufegdžić, gol i dve asistencije, majstor za ovakve mečeve, a potez za respekt je imao i mladi Aleksandar Đorđević, asistent kod vodećeg pogotka. Svoje minute iskoristio je i Laza Petrović, a dobar je bio i golman Miloš Lazović, kao i Filip Jovanović.

Jako važni bodovi Partenona i sada se lakše diše pred poslednji duel ove godine sa Ekonomistom

STRELCI: 1:0 Radić (asistent Đorđević) u 6.minutu 2:0 Milovanović (asitent Tufegdžić) u 7.minutu 2:1 Nedeljković u 9 3:1 Radić u 22 3:2 Nikolić u 26 3:3 Petrović u 28 4:3 Todorović ( asistent Milovanović) u 32 5:3 Milovanović ( asistent Tufegdžić) u 34 5:4 Nedeljković u 40.minutu

Povezane vesti

Ostavi komentar