Početna » DRUGA FUTSAL LIGA: PORAZ PARTENONA U PRAVOJ TRILER UTAKMICI!

DRUGA FUTSAL LIGA: PORAZ PARTENONA U PRAVOJ TRILER UTAKMICI!

od Bojan Zivkovic

U izuzetno zanimljivoj, nervoznoj, napetoj utakmici, punoj preokreta, futsaleri Partenona pretrpeli su prvi ovosezonski poraz u Drugoj ligi na parketu hale OŠ Vuk Karadžić u Smederevskoj Palanci.

Tri boda u Beograd nosi veoma kvalitetna i iskusna ekipa Hrama, koja je pobedila Palančane rezultatom 4:3. Da je rezultat bio u korist domaćih ne bi bilo nezasluženo.

Ponovo kadrovski problemi Partenona (bar pet futsalera je nedostajalo zbog povreda), trener Veljko Spasojević je izvukao maksimum od igrača, koji su mu bili na raspolganju i malo sreće, ali i objektivnijih odluka sudija, je nedostajalo da se izvuče pozitivan ishod.

Na drugoj strani doskorašnji trener Partenona Milan Jevtović- Saviola odlično vodi svoj sastav i to je ekipa potvrdila pred njegovim sugrađanima.

Dobro je krenulo po Partenon, vođstvo je doneo nakon, istinske bravure lažnjaka i driblinga, Aleksandar Tacković. I onda sudije u glavnim rolama.

Čak 7 faulova su svirali Partenonu ( od kojih bar dva su vrlo sumnjiva), Hram dobija dva kaznena udarca i preko Poljaševića dolazi do 1:2. Sudijski kriterijum nije bio isti, jer je Partenon morao dobiti šesti faul, zbog igranja rukom kod rezultata 1:1, a prethodno je za sličnu situaciju pokazano na prekršaj za goste.

Takođe, u prvom delu golman Stevan Ljubić je imao par izuzetnih odbrana i zaslužan je za prednost svog tima. U nastavku Palančani kreću u ofanzivu i posle jedne greške i akcije u tranziciji Hram preko Majstorovića dolazi do 1:3.

Potom, Tigran Goranović dobija crveni karton, pošto je faulirao Maksimovića u čistoj gol šansi, Sa igračem više Partenon smanjuje preko Stefana Kokotovića na 2:3, a zatim je proradila levica Stefana Radića, Ljubić je zaklonjen, i oduševljenje za 3:3.

Pokušali su Parternonci da stignu do pobede, dosta prostora za Hram i to koristi Đuričić za 3:4.

Do kraja igrač-golman Partenona i velika prilika za Tufegdžiča, koji je pogodio unutrašnji deo stative…

Povezane vesti