Početna » I TO JE FUTSAL: PORAZ PARTENONA OD BANJICE, UZ OSAM STATIVA, DVE PREČKE, JOŠ BAR PET IDEALNIH PRILIKA, LOŠE SUĐENJE….

I TO JE FUTSAL: PORAZ PARTENONA OD BANJICE, UZ OSAM STATIVA, DVE PREČKE, JOŠ BAR PET IDEALNIH PRILIKA, LOŠE SUĐENJE….

od Bojan Zivkovic

Da je Smederevska Palanka pravi futsal centar videlo se večeras u hali OŠ Vuk Karadžić. Pune tribine, izuzetna atmosfera, falila je samo pobeda Partenona nad beogradskom Banjicom, ali se nije dalo…Meč koji će se dugo prepričavati i pamtiti.

U 16. kolu Druge futsal lige Partenon-Banijica 1:3 (0:2).

Partenonci su na ovoj utakmici stvorili više idealnih šansi za gol, nego ikada ranije… i ne pamti se da je jedan tim za poluvreme čak osam puta pogodio stativu (često dva puta u istom napadu) i dva puta prečku. Uz to briljirao je golman Banjice Žarko Sokić, koji bar pet puta spasio siguran pogodak.

Kada na sve to dodamo i loše suđenje (Minić i Stajić), neujednačen kriterijum na štetu domaćih, što je revoltiralo publiku. Arbitri su pustili oštriju igru, ali su u sličnim situacijama svirali faulove za goste, a za domaće ne. Banjica je povela nakon sumnJivog prekršaja sa sedam metara, a takve faulove za Palančane nisu sankcionisali.

Na drugoj strani, Banjica, predvođena ex Partenoncima Herkijem Arsićem, Stefanom Kokotovićem i Duletom Majstorovićem, uz fantastičnog Sokića na golu ,je svoje prilike iskoristila. Beograđani su vodili sa 2:0 na poluvremenu, a u nastavku uspeli da odole naletima domaćih, smirili situaciju kod 1:2 i slavili vrednu pobedu.

Strelci: 0:1 Arsić u 4. 0:2 Majstorović u 16. 1:2 Tacković u 29.  1:3 Krstić u 39. minutu

PARTENON: LAZOVIĆ, TODOROVIĆ, MILOVANOVIĆ, RADIĆ, STOJANOVIĆ, Tacković, Tufegdžić, Maksimović, Spasojević, Jovanović, Nestorović. Trener: Milan Jevtović

BANJICA: SOKIĆ, JOVANOVIĆ, KRSTIĆ, MAJSTOROVIĆ, ARSIĆ, Kokotović, Spasić, Ljuškić, Petrović, Jelić, Mikuletić. Trener: Nikola Radulović

Povezane vesti