Početna » U KOŠARKAŠKOM KLUBU MLADOST SP IZ PALANKE PREDSTAVLJEN TIM I AMBICIJE ZA NOVU SEZONU

U KOŠARKAŠKOM KLUBU MLADOST SP IZ PALANKE PREDSTAVLJEN TIM I AMBICIJE ZA NOVU SEZONU

od Bojan Zivkovic
Tradicionalnim okupljanjem u prostorijama generalnog sponzora fabrike Goša FOM, konferencijom za medije, fotografisanjem i prezentovanjem tima i ambicija, počele su aktivnosti u Mladosti iz Smederevske Palanke posle letnje pauze. Košarkaše i trenere su dočekali predsednik kluba Srdan Dimitrijević i sportski direktor Goran Dimitrijević.
– Naše ambicije su jasne, želimo plasman u Košarkašku ligu Srbije. Toga su svesni svi u klubu, od igrača do članova stručnog štaba.  Očekujem da ispunimo cilj, u godini kada naš sponzor Goša FOM bude obeležavao 100 godina rada.- nagalasio je čelnik kluba i fabrike Goša FOM Srdan Dimitrijević.
Po pitanju ambicija jasan je bio i sportki direktor Goran Dimitrijević:
– Imamo kvalitetan tim, roster je 99 posto kompletiran. Svi igrači će kroz pripreme dobiti šansu. Sistem takmičenja u Drugoj ligi je takav da je početak sezone najvažniji. Zato krećemo ozbiljno od starta, na svim nivoima kluba.
Očekivanja u novoj sezoni Druge lige Srbije su velika, cilj je KLS, roster je osetno ojačan, a stručni štab i dalje predvodi mladi trener Ivan Stefanović, kome će pomogati igrač-trener Petar Šparović. U prvom delu priprema sa igračima će raditi renomirani kondicioni trener Mihajlo Miljanić.
– Ja sam iskusniji za jednu sezonu rada u klubu i ovoj ligi. Sada ćemo biti ozbiljniji i od prvog dana priprema krenuti u korak sa ambicijama. Velika je stvar da već sada imamo praktično sklopljen tim. Vodili smo računa da to budu kvalitetni, pre svega ljudi, a naravno i igrači. Moj prvi asistent biće plejmejker Petar Špaović, predvodnik ovog tima, dok će nam u kondicionom delu pomoći profesor Miljanić, veliki stručnjak i moj prijatelj– objašnjava šef struke Ivan Stefanović
Da podsetimo, novi članovi Mladosti su Nikola Čvorović (Primorje), Ivan Nedeljković i Lazar Stanković (Radnički Kragujevac), Miloš Milenković (Dunav), Aleksandar Tešić (Požarevac)), dok su ugovore produžili Nemanja Dimitrijević, Aleksandar Nikolić, Petar Šparović, Mladen Stojanović, Minja Todorović i Luka Stevanović. Očekuje se angažovanje još jednog košarkaša na spoljnim pozicijama.
Pripreme počinju u ponedeljak, 15.avgusta, kada će ekspedicija Mladosti otputovati na Zlatibor, nakon čega sledi rad u Palanci i serija kontrolnih utakmica, uz tradicionalni turnir sredinom septembra u hali OŠ Vuk Karadžić

Povezane vesti