Početna » ALEKSANDRA KATANIĆ ZAVRŠILA SEZONU U TURSKOJ: USPEŠNA U NAJJAČOJ EVROPSKOJ LIGI!

ALEKSANDRA KATANIĆ ZAVRŠILA SEZONU U TURSKOJ: USPEŠNA U NAJJAČOJ EVROPSKOJ LIGI!

od Bojan Zivkovic

Nakon veoma dobrih igara i plasmana na treće mesto u regularnom delu turske Superlige, košarkašice Ormanspora iz Ankare nisu uspele da prebrode prvu prepreku u plej-ofu.

U četvrtfinalu ih je eliminisala ekipa Mersina u dva meča (80:75 i 85:76), što dovoljno govori o izjednačenosti timova u trenutno najjhačoj evropskoj klupskoj ligi.

Palančanka i reprezentativka Srbije Aleksandra Katanić je imala sasvim dobru i uspešnu sezonu u Ormansporu. Brzo se prilagodila i adaptirala na jaku konkurenciju i jake mečeve. Mnogo napornije i zahtevnije od igranja Crvenoj zvezdi.

Ipak, iskustvo, kvalitet i Aleksandrina posvećenost, profesionalizam i borbenost su se isplatili. Imala je zavidnu minutažu od 23 minuta po utakmici.

Postizala je prosečno 6 poena po meču (78% slobodna bacanja, 48% šut za dva, 24% šut za tri), imala je i 4,2 skoka, 2 asistencije i 1,5 osvojenu loptu.

Naravno, statistika ne pokazuje njenu izuzetnu defanzivu i timsku igru, a pored dobre sezone u Turskoj, sigurno je za Aleksandru Katanić kruna bio plasman za reprezentacijom Srbije na Olimpijadu i igranje na kvalifikacionom turniru u Brazilu.

Povezane vesti