Početna » ISTORIJSKI DAN ZA PALANKU: KOŠARKAŠI MLADOSTI SP U ELITI, IDEMO U KLS!!!!

ISTORIJSKI DAN ZA PALANKU: KOŠARKAŠI MLADOSTI SP U ELITI, IDEMO U KLS!!!!

od Bojan Zivkovic

Bila je Smederevska Palanka svojevremeno grad košarkaške, igrala se godinama Prva B lige velike Jugoslavije…. E, od danas je ponovo grad košarke, u pravom smislu te reči!!!!

Košarkaši Mladosti SP su se plasirali u prvi rang srpske košarke, u Košarku Lige Srbije!!!! Projekat Srdana Dimitrijevića, Goše FOM i njegovih saradnika se isplatio!

San je postao java, posle današnje velike pobede u odlučujućoj utakmici za oba tima, koji je odigran u zemunskoj dvorani „Pinki“.

U derbiju 28. kola Druge muške lige Srbije: Borac- Mladost SP 81:90 !

Dva kola pre kraja sezone sve je rešeno u drugoligaškom vrhu. Novi KLS ligaši su BKK Radnički i Mladost SP!!!

Doktorska disertacija trenera Ivana Stefanovića i njegovih košarkaša. Fenemenalno pripremljena, odigrana i vođena odlučujuća utakmica u Zemunu,  u koju je stala cela sezona za oba rivala.

Palančani su kontrolisali dešavanja na parketu svih 40 minuta, znali šta hoće i šta rade i kada su vodili sa plus 13 i kada su Zemunci stigli prednost.

Fantastična poslednja četvrtina je bila ogledalo cele sezone Mladosti SP. Čvrsta odbrana, pametni napadi i pečat profesora Miljanića, koji je maestralno pripremio ekipu na fizičkom planu.

Nećemo o statistici ovoga puta, biće vremena i za to. Timska pobeda, želje, volje i spremnosti. Junci su i izvrsni Aleksa Krsamanović, Sale Nikolić, Dragoslav Papić, Petar Šparović. Mlađa Stojanović, Minja Todorović, Miloš Petković, Nikola Kostić, Aleksa Marković, kapiten Neca Dimitrijević, Aleksandar Tešić, Stefan Glišić…

Zaslužni su, pored pomenutih,  direktor Goran Dimitrijević, prvi operativac Vlada Kocić, doktor Vlada Đorđević….

Veliki dan za Smederevsku Palanku, sport i košarku. Tek ćemo biti svesni ovog uspeha!

Povezane vesti