Početna » KATARINA TUČIĆ U REPREZENTACIJI SRBIJE NA EVROPSKOM PRVENSTVU U TURSKOJ!

KATARINA TUČIĆ U REPREZENTACIJI SRBIJE NA EVROPSKOM PRVENSTVU U TURSKOJ!

od Bojan Zivkovic

Sjajna vest za palanačku košarku i sport uopšte. Još jedna košarkašica iz Smederevske Palanke igraće na Prvenstvu Evrope u dresu reprezentacije Srbije!

To je Katarina Tučić (16), košarkašica Crvene zvezde, koja je danas sa kadetskom nacionalnom selekcijom otputovala na Evropsko prvenstvo (U16), koje se  održava u turskom gradu Izmiru od 11. do 19. avgusta.

Selektor Srbije Vesna Džuver je Katarinu Tučić uvrstila na spisak od 12 reprezentivki, koje će predstavljati našu zemlju na velikom takmičenju.

Pored nekadašnje najbolje igračice palanačkog Sistema 2000 u sastavu Srbije su i Katarina Ristić, Valentina Zarić, Anđela Petković, Aleksandra Aleksić, Hana Predojević, Ana Mutavdžić, Jovana Popović, Ana Pavlović, Maša Jovanović, Lana Brenjo i Milica Dragičević.

Katarina se nametnula stručnom štabbu na pripremama u Banji Koviljači, bila zapažena na kontrolnim utakmicama, igraće na poziciji centra i njeno učešće na Evropskom prvenstvu, ua najjačoj konkurenciji do 16 godina, je svojevrsna satisfakcija za propušteno prošplogodišnje Prvenstvo Evrope B grupe u Podgorici zbog, sada saniranih, zdravstevnih problema.

Dakle, navijamo za Katarinu i Srbiju od petka u Izmiru! Ona je na fotografiji prva od košarkašica u gornjem redu sleva.

foto: KSS

Povezane vesti

Ostavi komentar