Početna » KOŠARKAŠI DOMAĆE MLADOSTI POBEDNICI TURNIRA „PALANKA 2022“!

KOŠARKAŠI DOMAĆE MLADOSTI POBEDNICI TURNIRA „PALANKA 2022“!

od Bojan Zivkovic

Kada obe ekipe i buduće rivale u Drugoj ligi Srbije pobedite sa 25, odnosno 22 razlike i kada na dva meča primite samo 111 poena (64 i 47), onda to govori da ste na pravom putu da spremno dočekate start nove sezone.

To važi za košarkaše Mladosti iz Smed. Palanke, koji su na ubedljiv način, sa dva trijumfa nad Bekom iz Beograda i Borcem iz Zemuna, superiorno osvojili pehar namenjen pobedniku tradicionalnog predsezonskog turnira „Palanka 2022″.

U finalu, u lepom ambijentu hale OŠ Vuk Karadžić“, Palančani su savladali iskusnu i kvalitetnu ekipu Borca iz Zemuna sa 69:47.

Posle tvrdog, borbenog i na momente prenervoznog prvog poluvremena (27:22), puleni trenera Ivana Stefanovića su zaigrali furiozno, fanatično, posebno u odbrani, u trećoj četvrtini i prosto pregazili Zemunce serijom od 12:0, a potom stigli i do plus 23. Izuzetnu defanzivu krunisali su velikim brojem kontranapada i istrčavanjima u tranziciji.

Vidi se pečat kondicionog trenera uglednog profesora Mihajla Miljanića, jer košarkaši Mladosti ritmom, fizičkom spremnošću prave razliku, a što se igre tiče mnogo je prostora za napredak.

MLADOST SP: Šparović 14 (4 trojke), Nikolić 10, Nedeljković 9, Stojanović 8. Čvorović 4, Tešić 6, Stanković 7, Todorović 7, Dimitrijević 2, Milenković, Petrović.

Pored pehara za prvo i drugo mesto, nagrađeni su i MVP igrači finalista, a to su Lazar Stanković (Mladost) i Ognjen Miculović (Borac). Nagrade je, u ime organizatora KK Mladost SP, uručio direktor kluba Goran Dimitrijević.

Na turniru su igrali i Beko iz Beograda i Radnički ‚1950 iz Kragujevca.

Povezane vesti