Početna » KOŠARKAŠI PALANAČKOG PALKISA USPEŠNI CENTRAL LIGI!

KOŠARKAŠI PALANAČKOG PALKISA USPEŠNI CENTRAL LIGI!

od Bojan Zivkovic

Izuzetno kvalitetno i jako takmičenje, koje ima tradiciju, nastavljeno je ove sezone. Reč je o košarkaškoj neprofesionalnoj Central ligi. Za timove igraju bivši asovi ili košarkaši, koji ne nastupaju u takmičarskim klubovima. Dakle, nije rekreativno, ne može se reći da je amatersko, jer je obezbeđen nagradni fond, a po opštim ocenama, jače i od Regionalnih liga (nekadašnje Druge srpske).

Među učesnicima Central lige je i Palkis iz Smederevske Palanke, poznat tim sa 3×3 basketa ili biznis liga. Palančani su ubedljivo najmlađi u ligi, a imaju i jednog internacionalca.

Od Palančana za Palkis nastupaju: Uroš Potić (19, broj 7 na dresu),  Miloš Milovanović (18, broj 13), Ognjen Glišić ( 28, broj 8), Vladimir Palić (38, broj 16), Antonije Jocić (21, broj 6), Milan Milanović (29, broj 2), Stefan Simić (22, broj 1), Dragan Potić (47, broj 5).

Posebna atrkacija je robusni centar Alan Kornej iz Konga (21, 210 cm, broj 30), a iz drugih gradova za Palkis igraju i Nikola Đorđević( 25, broj) iz Paraćina, Igor Filipović (24, broj 4), iz Beograda i  Nikola Perović (22, broj 0) iz Obrenovca.

Prema nezvaničnim informacijama, nakon pet odigranih kola, talentovani i već dokazani Uroš Potić je prvi strelac lige sa preko 25 poena po meču. Interesantno je da je iza njega na listi strelaca doskorašnji plejmejker FMP-a i Crvene zvezde Filip Čović.

Takođe, Uroš Potić je i najuspešniji „kradljivac“ lopti u  Central ligi sa 3,6 ukradenih lopti po utakmici.

Povezane vesti

Ostavi komentar