Početna » PALANAČKA KOŠARKAŠICA VANJA RAŠIĆ SE VRATILA U BEOGRADSKU KARABURMU!

PALANAČKA KOŠARKAŠICA VANJA RAŠIĆ SE VRATILA U BEOGRADSKU KARABURMU!

od Bojan Zivkovic

Na stranicama SPORT 026 imali ste priliku da pročitate informacije o karijeri izuzetno talentovane košarkašice iz Smederevske Palanke Vanje Rašić (21).

Iako još mlada po godinama, dokazala se na prvoligaškoj i drugoligaškoj sceni (Art Basket, Radivoj Korać, Karaburma…), a počela je u matičnom Sistemu 2000.

Letos je imala peh da dobije mononukleozu, bolest čestu kod sportista, koja zahteva višemesečno  striktno mirovanje.

Nakon sjajne sezone u beogradskoj Karaburmi, praktično je dogovorila saradnju sa KK Radivoj Korać, ali je ovaj kolektiv iz Beograda odustao od igranja u Prvoj ženskoj ligi Srbije.

Takve okolnosti su Vanju odvojile od košarke puna tri meseca, a potom je prihvatila poziv drugoligaša Stare Pazove da se postepeno vraća u formu i ritam. Odigrala je veoma dobro devet utakmica, sa prosekom od 10,7 poena, 5,3 skoka po meču.

Istekla je dogovorena saradnja sa Starom Pazovom, a kako saznajemo Vanja ima novi, odnosno stari klub, u kome nastavlja karijeru.

Vraća se na mesto uspeha i već je u takmičarskom pogonu Karaburme iz Beograda, gde je sjajno igrala pre godinu dana.

Prvi meč proteklog vikenda za Karaburmu, Vanja Rašić  je bila u igri samo 3 minuta, jer ima lakšu povredu skočnog zgloba, a očekuje se da u nastavku sezone Druge ženske lige Srbije da veliki doprinos rezultatima beogradskog tima.

Povezane vesti