Početna » PALANČANI ĐORĐE VEJNOVIĆ I ŽELJKO STANISAVLJEVIĆ VODILI KOŠARKAŠE PLANE DO POBEDE U POŽAREVCU!

PALANČANI ĐORĐE VEJNOVIĆ I ŽELJKO STANISAVLJEVIĆ VODILI KOŠARKAŠE PLANE DO POBEDE U POŽAREVCU!

od Bojan Zivkovic

U Prvoj muškoj regionalnoj ligi, grupa Zapad, košarkaši Plane igraju veoma dobro. Nakon osam odigranih kola nalaze se na drugom mestu na tabeli sa učinkom od šest pobeda i samo dva poraza.

Među najzaslužnijima za takve rezultate su dvojica košarkaša iz Smederevske Palanke. Mladi Đorđe Vejnović(21) i iskusni Željko Stanisavljević (36).

Planjani su u proteklom kolu pobedili u Požarevcu rezultatom 87:85, a najefikasniji na utakmici bio je Đorđe Vejnović sa 23 poena. Krilni centar Željko Stanisavljević je postigao 11 poena.

Inače, veteran Željko Stanisavljević  je jedan od najboljih igrača palanačke Mladosti u poslednje dve decenije i dugogodišnji kapiten, na zalasku karijere ima  odličnu rolu u Plani.

Svoj raskošni talenat potvrđuje bek Đorđe Vejnović, koji je, takođe ponikao u palanačkoj Mladosti, bio prospekt za budućnost kluba, ali je u prvi plan stavio obaveze na fakultetu. Ipak, prelazak u Planu mu je prijao  jedan je od najvažnijih u rosteru ovog kluba, što se vidi po učinku na utakmicama.

Povezane vesti