Početna » PALANČANIN UROŠ POTIĆ TREĆI STRELAC I PRVI „KRADLJIVAC“ LOPTI KOŠARKAŠKE CENTRAL LIGE

PALANČANIN UROŠ POTIĆ TREĆI STRELAC I PRVI „KRADLJIVAC“ LOPTI KOŠARKAŠKE CENTRAL LIGE

od Bojan Zivkovic

O Urošu Potiću (19) smo na stranicama SPORT 026 pisali kao najboljem mladom igraču MTS Streetball 3X3 takmičenja u basketu, a sada je kvalitet i talenat dokazao i u najjačoj amaterskoj košarkaškoj ligi u regionu koja je kvalitetnija i od nekih zvanicnih ligi

Reč je o Central ligi, gde je nasutpio za Palkis i u konkurenciji asova, kao što su ex reprezentivac Marko Kešelj, plejmejker Zvezde i FMP-a Filip Čović, čuveni 3×3  majstor Limana Nebojša Kilijan, doskorašnji KLS igrač Dinamika Aleksandar Tornjanski i jos mnogo zaista odlicnih košarkaša, Uroš je treći strelac lige i prvi po broju ukradenih (osvojenih) lopti. Takođe, mladi as je u skoro svim statističkim parametrima među prvih pet igrača.

Lista strelaca Central lige ovako izgleda: Aleksandar Tornjanski (Leomax) 527,  Filip Čović (Dental) 449  Uroš Potić (Palkis) 410poena (20,5 po utakmici).

Ima 46 ukradenih lopti (2,3 po utakmici) i prvi je na listi

Prosečan indeks korisnosti Uroša Potića je 19,85 za peto mesto, ima 75 asistencija (peti), treći u šutiranju slobodnih bacanja (75-104, 72%), peti u procentru šuta za dva (107-198, 54%) i peti po broju skokova (137 skokova, 6.85 po meču).

Povezane vesti

Ostavi komentar