Početna » PORAZ PALANAČKIH KOŠARKAŠA U DRUGOJ LIGI SRBIJE: MLADOST SP- STAR 77:93

PORAZ PALANAČKIH KOŠARKAŠA U DRUGOJ LIGI SRBIJE: MLADOST SP- STAR 77:93

od Bojan Zivkovic

Hladan tuš za sve u taboru KK Mladost i za brojne ljubitelje košarke u hali OŠ Vuk Karadžić. Druga utakmica i poraz palanačkog tima, koji je odigrao daleko ispod svojih realnih mogućnosti .

U 2. kolu A grupa Druge muške lige Srbije Mladost SP- Star (Novi Ledinci ) 77:93 .

Trijumf gostiju iz okoline Novog Sada, koji su svih 40 minuta kontrolisali utakmicu, bili u prednosti, izuzev početnih poena domaćih, bili mnogo borbeniji, motivisaniji, precizniji i konkretniji od Palančana.

Na drugoj strani prilično apatično i indisponirano su delovali košarkaši Mladosti, bez doze drskosti, motiva i želje. Nije ih služio šut od starta, gosti su sve kažnjavali i Mladost nikako nije uspela da odgovori na čvrstu igru Stara, na grarnici, pa i preko granice faula, što su sudije neujednačenim kriterijumom tolerisale.

Loše su domaći otvorili utakmici, bili u konstantnom zaostatku, defanzivno nemoćni, skoro nijedan duel „1 na 1“ i pik igru nisu odbranili, a Star je predvođen sjajnim Nemanjom Žigonom i iskusnim Dačom Mijatovićem sve koristio.

Meč je praktično rešen na kraju poluvremena, kada je Mladost pripretila na minus 8 (35:43), imala napad, ali su Žigon i drugovi odgovorili u poslednjem minutu serijom 7:0 prelomili meč.

Mladosti je trebalo mnogo energije da juri zaostatak, ali jedva su u par navrata prišli na jednocifrenu razliku. Te energije večeras nije bilo.

Stručnom štabu i svima u klubu ostaje da analiziraju uzroke slabe partije i neplaniranog gubitka bodova.

MLADOST: Šparović 18, Čvorović 7, Nikolić 18, Nedeljković 8, Stojanović 2, Stevanović, Tešić, Stanković 24, Todorović, Dimitrijević, Milenković.

STAR: Vuksanović 8, Petrović, Stefanović 8, Žigon 31, Arsović 17, Bumbić 13, Bardak, I. Mijatović, Matić, Bulović, D. Mijatović 16.

 

 

Povezane vesti