Početna » PRVA SET LOPTA KOŠARKAŠA MLADOSTI SP ZA KLS: PALANČANI DOČEKUJU DUNAV!

PRVA SET LOPTA KOŠARKAŠA MLADOSTI SP ZA KLS: PALANČANI DOČEKUJU DUNAV!

od Bojan Zivkovic

Teniskim ili odbojkaškim žargonom rečeno, košarkaši Mladosti SP iz Smederevske Palanke imaće ovog vikenda prvu set loptu za plasman u Košarkašku ligu Srbije!

Palančani su drugi na tabeli Druge muške lige Srbije i potrebno je da tu ostanu do kraja, da bi proslavili ulazak u elitu. Ostalo je da se odigraju još četiri kola, a Mladosti SP su potrebne bar tri pobede, a moguće i sve četiri…

Imaju pobedu više od direktnih konkurenata zemunskog Borca i Hercegovca. Dakle, svaki meč je presudan, a prvi rival je Dunav iz Starih Banovaca.

Taj duel 27. kola na programu je sutra (subota), u standardnom terminu, u hali OŠ Vuk Karadžić (19 sati). Domaći tim je izraziti favorit i očekuje se podrška punog gledališta.

Ipak, u palanačkom sastava mora da bude opreza, dolazi doskorašnji KLS ligaš, ekipa koja se bori za opstanak i treba da se shvati ozbiljno. Da se ne ponovi neprijatno iskustvo sa Loznicom.

Trener Ivan Stefanović trebalo bi da ima na raspolganju kompletan roster, jer se očekuje povratak u tim i Nikole Kostića, koji zbog povrede nije igrao u pobedi nad Bekom.

Povezane vesti