Početna » U PROSTORIJAMA GOŠA FOM ODRŽAN SASTANAK KOŠARKAŠKIH KLUBOVA DRUGE MUŠKE LIGE SRBIJE!

U PROSTORIJAMA GOŠA FOM ODRŽAN SASTANAK KOŠARKAŠKIH KLUBOVA DRUGE MUŠKE LIGE SRBIJE!

od Bojan Zivkovic

Kompanija Goša FOM i KK Mladost SP u Smederevskoj Palanci su bili domaćini sastanka ili konferencije košarkaških klubova Druge muške lige Srbije.

To je uobičajena praksa pred početak sezone, koja startuje prvog vikenda u oktobru, a najznačajnija novost je da će liga biti jedinstvena sa 16 klubova, igraće se po dvokružnom bod sistemu. U prethodnom periodu igralo se u dve grupe sa 8 timova i kasnije sa plej-ofom i plej-autom.

Goste je pozdravio prvi čovek Goša FOM-a i KK Mladost SP Srdan Dimitrijević. Sastankom su predsedavali Dušan Projović, potpredsednik KSS, Bojan Popović, bivši reprezentativac, a sada komesar Druge muške, dok je u ime Sudijske komisije govorio Saša Maričić, nekada poznati košarkaški arbitar.

Usvojen je kalendar takmičenja, razmatralo se o propzicijama, tehničkim detaljima, obavezama klubova, licenciranju, a najviše pažnje privuklo je izvlačenja parova i rasporeda za novu sezonu.

Ekipe su dobile sledeće takmičarske brojeve: 1. Beko iz Beograda 2. Dunav iz Starih Banovaca 3. Borac iz Zemuna 4. Pirot 5. Klik iz Arilja 6. Hercegovac iz Gajdobre 7. Bor 8. Kolubara iz Lazarevca 9. BKK Radnički iz Beograda 10. Proletewr iz Zrenjanina 11. Mladost SP iz Smederevske Palanke 12. Železničar iz Čačka 13. Loznica 14.  Radnik iz Surdulice 15. Morava iz Vladičinog Hana 16. Star iz Novog Sada.

Košarkaši Mladosti SP u 1. kolu gostovaće u Gajdobri, gde će se sastati sa ekipom Hercegovca. Prvi meč u Smederevskoj Palanci odigraće u 2. kolu protiv ekipe Bora.

Povezane vesti