Početna » VELIKA POBEDA PALANAČKIH KOŠARKAŠA NAD FAVORITOM IZ KRAGUJEVCA: MLADOST SP- SPD RADNIČKI 89:76

VELIKA POBEDA PALANAČKIH KOŠARKAŠA NAD FAVORITOM IZ KRAGUJEVCA: MLADOST SP- SPD RADNIČKI 89:76

od Bojan Zivkovic

Sjajna igra košarkaša Mladosti SP, najbolja u dosadašnjem toku sezone i jedna od najupečatljivijih u poslednjih par sezona.

Palančani su savladali goste iz Kragujevca, u 4. kolu Druge lige Srbije , grupa A: Mladost SP- SPD Radnički 89:76 (20:26, 22:19, 24:10, 23:21)

Prvi poraz favorita iz grada na Lepenici, od boljeg rivala, nadhnutog, motivisanog, kompaktnog i konkretnog, u sjajnoj atmosferi u hali OŠ Vuk Karadžić.

Bila je ova i prava košarkaška simfonija bekova Mladosti Petra Šparovića i Mladena Stojanovića, koji su  držali sve konce igre u rukama. Naravno, ovoj je timski trijumf i svi puleni trenera Ivana Stefanovića imaju važnu ulogu u njoj.

Da su Palančani odigrali prethodna dva meča bar približno ovom, sada bi imali barem tri, a verovatno i sve četiri, umesto dve pobede na kontu. Ali, da se posvetimo velikom trijumfu.

Prvih 20 minuta Radnički je bio bolji rival. Gosti su sjajno šutirali za tri (14/8) i kažnjavali nepotrebna skupljanja i loše branjenje „Jedan na jedan“ domaćih. Mladost je bila inferiornija defanzivno, dok je napadu bila sasvim dobra.  Jedan od ključeva pobede je što su Kragujevčani i pored takvog šuta imali samo tri poena prednosti na poluvremenu (42:45).

Meč je prelomila treća deonica. Maestralni ples po parketu Petra Šparovića i , pik igra sa centrima i haubice za tri poena Mladena Stojanovića, uz granitnu odbranu. Radnički je šuterski stao, dao samo 10 poena za 10 minuta, nije više imao prostora za bilo kakvu kreaciju. Mladost je sve kaznila, publika se digla na noge i dvocifrena prednost je bila tu.

U poslednjem kvartalu Palančani su znalački i pametno odigrali, uz sjajnu odbranu, favorit je bio na kolenima. Izvrsne role imali su Nikolić, Čvorović i Stanković.

Velika pobeda za hvatanje priključa sa vrhom tabele.

MLADOST SP: Šparović 23 (13 as,8 sk, indeks 32), Čvorović 9 (5sk), Nikolić 15 (3 sk), Nedeljković 7 (4 sk), Stojanović 23 (6/4 za tri, 9 sk, 3 as, indeks 29), Stevanović, Tešić 4, Stanković 13 (4sk), Todorović, Dimitrijević, Milenković.

SPD RADNIČKI: Branković 6, Filipović, Todorović 15 /4sk), Đerasimović 6, Blagojević 8 (7/1 za tri, 7 sk)), Milosavljević 3 (6sk), Dimovski 8, Jovičić 15 (9/3 za tri, 3 sk, 5 as), Dautović 12, Veljović, Milivojević 3.

Košarkaši Mladosti u utorak od 19 sati u Kupu Srbije dočekuju Slogu iz Kraljeva.

Povezane vesti