Početna » ZAVRŠEN MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI TURNIR „100 GOŠA FOM“: SLOGA IZ KRALJEVA POBEDNIK, MLADOST SP TREĆA!

ZAVRŠEN MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI TURNIR „100 GOŠA FOM“: SLOGA IZ KRALJEVA POBEDNIK, MLADOST SP TREĆA!

od Bojan Zivkovic

Kvalitetni učesnici, odlična organizacija i sjajan ambijent u renoviranoj hali OŠ Vuk Karadžić obeležili su međunarodni košarkaški turnir povodom 100 goduna kompanije Goša FOM u Smed. Palanci.

Pobednik turnira je Sloga iz Kraljeva, koja je u finalu porazila ekipu Stoje iz Pule rezultatom 90:75. Najzaslužniji za trijumf Sloge bili su Simeunović sa 15 i Stamenić i Kovačević sa po 14 poena, dok je u hrvatskoj ekipi najbolji bio Paunović , nakadašnji bek Mladosti SP, sa 27 poena.

Prethodno u meču za treće mesto domaća Mladost SP savladala je Vardar iz Skoplja, izvrsnom igrom u drugom poluvremenu, sa 93:70. U nekompletnom sastavu palanačkog tima, blistao je Minja Todorović sa dabl-dabl učinkom 32 poena i 12 skokova (indeks;36). Uz njega odličan Aleksa Krsmanović sa 23 poena i 8 skokova. Petar Šparović je imao čak 18 asistencija i 5 poena, Papić je ubacio 14 poena, Petković 9, Tešić 8 i Dimitrijević 2.  Kod Skopljanaca najblji Atanasov sa 19 i Bajram sa 15 poena.

MVP turnira je as Sloge iz Kraljeva Đorđe Simeunović, a najbolji igrači u ekipama su Bratislav Paunović (Stoja), Minja Todorović (Mladost SP) i Husein Bajram (Vardar). Najmlađi igrač turnira je Mateja Vejnović iz domaće Mladosti

Povezane vesti