Početna » BRANKO STAJKOVIĆ NAJBOLJI GOLMAN I POBEDNIK MEĐUNARODNOG TURNIRA VETERANA U SOMBORU!

BRANKO STAJKOVIĆ NAJBOLJI GOLMAN I POBEDNIK MEĐUNARODNOG TURNIRA VETERANA U SOMBORU!

od Bojan Zivkovic

U Somboru je proteklog vikenda održan tradicionalni rukometni turnir za veterane, pod nazivom „Fijaker stari“.

Okupio je veliki broj nekadašnjih asova, reprezentativaca, internacionalaca, superligaških igrača sa prostora bivše Jugoslavije. Učestvovala je 21 ekipa, sa oko 230 rukometaša i rukometašica.

U takvom društvu za najboljeg golmana turnira proglašen je as iz Smederevske Palanke Branko Stajković

On je briljirao na golu ekipu Ruma 022, koja je pobednik nadmetanja, a podatak da je popularni Stajko primio samo pet golova u finalu dovoljno govori i najzaslužniji je za trijumf svog tima! Rezultat finala glasio je 7:5 protiv ekipe Sarajeva, sa ex reprezentativcima BiH.

O kvalitetu turnira pokazuje i sastav pobedničke ekipe Ruma 022, koju je okupio Dragan Vukovac, nekadašnji rukometaš Vojvodine.

Dakle, Branko Stajković na golu i na fotografiji sa legendradenim reprezentativcem Ivanom Lapčevićem, zatim Vladimir Petrić-Beli, takođe poznati reprezentativac, Milan Ilić- Mačak iz Valjeva, igrao u brojim superligaškim klubovima, Goran Katić iz Aranđelovca, nekada igrao u francuskoj Prvoj ligi i našoj Superligi….

Inače, Branko Stajković, iako u šestoj deceniji života, aktivan je i u seniorskom rukometu. Prošlu sezonu uspešno je okončao u Kuršumliji, u Super B ligi Srbije. Dugo godina branio je u Superligi, u francuskim, iranskim klubovima, a u konkurenciji veterana definitivno je bez premca.

Povezane vesti