Početna » NOVI SPORT PREMIJERNO U VELIKOJ PLANI: PROMOCIJA RUKOMETA 3X4!

NOVI SPORT PREMIJERNO U VELIKOJ PLANI: PROMOCIJA RUKOMETA 3X4!

od Bojan Zivkovic

Hala turističko-sportskog centra u Velikoj Plani biće stecište istorijske promocije novog sporta, koji je u neku ruku podvrsta rukometa.

U pitanju rukomet ili handball 3×4, a prvi turnir biće održan u subotu, 22. juna, u pomenutoj Velikoj Plani. To Serbia open za seniore (kadetski je nedavno održan u Beogradu).

Inače, na ideju i u realizaciji ekipe rukometnih entuzijasta okupljenih oko specijalizivanoh portala „Balkan-Handball„, a uz logističku podršku RK Morava i lokalne samouprave grada domaćina, aktuelni i bivši rukometaši među kojima će biti dobro poznatih imena, čak i nekadašnjih reprezentativaca, prvi put će se okušati u novoj verziji rukometne igre. Očekuje se dolazak ekipa iz raznih krajeva zemlje.

Rukomet 3×4  je nadmetanje na jedan gol sa po tri igrača u polju (plus golman) na terenu dimenzija 14 puta 15 metara. Utakmica traje dva puta po pet minuta, golmani se menjaju pri svakoj promeni poseda, gol van deveterca i gol iz cepelina važe dva poena. Pogodak se priznaje samo ako, u toku napada, sva tri napadača dodirnu loptu.

Povezane vesti