Početna » PRIZNANJE ZA DOSADAŠNJE IGRE: MARIJANA KARIĆ MARKOTA PRODUŽILA UGOVOR SA FRANCUSKIM RENOM NA DVE GODINE!

PRIZNANJE ZA DOSADAŠNJE IGRE: MARIJANA KARIĆ MARKOTA PRODUŽILA UGOVOR SA FRANCUSKIM RENOM NA DVE GODINE!

od Bojan Zivkovic

Na obostrano zadovoljstvo saradnja će biti nastavljena i u naredne dve godine. Palančanka i vrhunski rukometni golman Marijana Karić Markota (26) potpisala je novi dvogodišnji ugovor sa francuskim Renom ( Saint-Gregoire Rennes Metropole HB ).

Ovo je i priznanje za njene sjajne igre tokom prošle i ove sezone i kompletan utisak, koji je više nego povoljan. Inače, ona je jedan od najboljih golmana u D2 ligi.

Nakon produžetka saradnje Marijana nije krila zadovoljstvo:

„Drago mi je što smo nastavili saradnju i što ću ostati u ovom klubu bar još dve godine. Od dolaska u Ren sve je kako treba, ja sam zadovoljna uslovima i atmosferom, a i u Renu su zadovoljni mojim učinkom. Ovde se stvarno dobro osećam. Takođe, mnogo znači i dobijanje profesionalnog statusa (VAP), što je izuzetno bitno za moj dalji napredak. Daću sve od sebe da pružim maksimum i pomognem klubu na pravi način“, naglasila je Palančanka za klupski sajt.

Da podstetimo, Marijana Karić Markota  je karijeru počela u palanačkoj Mladosti, kao deo trofejne generacije, koja je u mlađim selekcijama osvajala medalje na državnim prvenstvima ( kod trenera pokojne Tanje Stojanović), a sa Palanačkom gimnazijom bila je školski prvak Srbije. Potom je u srpskoj Superligi branila za Knjaz Miloš i Naisu, u Aranđelovcu je osvojila Kup Srbije.

Inostranu karijeru je gradila u francuskim timovima Kanj sir mer(Cagnes sur mer) i Oni(Aunis Handball), a pre dve dana branila je gol Ševdea (HC Skovde) u Švedskoj. Bila je član juniorske i mediteranske selekcije Srbije

Povezane vesti