Početna » SEDAM KOŠARKAŠA PRODUŽILO UGOVORE SA KK MLADOST SP!

SEDAM KOŠARKAŠA PRODUŽILO UGOVORE SA KK MLADOST SP!

od Bojan Zivkovic

Posle zvanične odluke o plasmanu u Košarkšku ligu Srbije, prvi konkretan korak i potez napravljen je u Mladosti SP iz Smederevske Palanke.

Agilno rukovodstvo novog prvoligaša, na čelu sa predsednikom Srdanom Dimitrijevićem, čelnikom sponzora Goša FOM-a, postiglo je dogovor sa sedmoricom košarkaškaša o produžetka ugovora.

Tako je zadržana okosnica tima, koja je izborila igranje u KLS-u i tim povodom je upriličena konferencija za medije, u prostorijama Goša FOM-a.

U klubu ostaju najiskusniji kapiten Nemanja Dimitrijević, plejmejker Petar Šparović i krilo Dragoslav Papić.  Uz njih, nove ugovore su potpisali centar Aleksandar Nikolić (opravdano odsutan na konferenciji za medije), krilni centar Minja Todorović i bekovi Mladen Stojanović i Aleksa Krsamanović.

-Zvanično smo deo KLS-a, prisustvovali smo Skupštini Udruženja klubova, imali smo i posetu direktora Ivana Grujina. Dakle,  počele su naše pripreme za istorijsku sezonu. U dogovoru sa stručnim štabom produžili smo ugovore i zadržali sedmoricu igrača, čime smo izuzetno zadovoljni. Sledi nam kompletiranje rostera, biće kvalitetnih pojačanja, a uporedo sa tim radimo i na drugim segementima potrebnim za jačanje kluba za elitnu konkurenciju. Podmladili smo i upravu kluba, sa ambiciznim stručnjacima, što će uliti „svežu krv“.  Igrači su potpisali profesionalne ugovore, u skladu sa svim potrebnim standardima-istakao je predsednik Mladosti SP Srdan Dimitrijević.

Naravno, tim će predvoditi nepromenjeni stručni štab sa šefom Ivanom Stefanovićem i trenerom Mihajlom Miljanićem. Plan je da pripreme počnu 5. avgusta.

-Velika je stvar što smo zadržali „kostur“ tima, zbog kvaliteta i atmosfere, koja nas je krasila prošle sezone. Hvala predsedniku i rukovodstvu što su nam obezbedili idealne uslove i što ćemo moći da spremno dočekamo istorijsko igranje u KLS-u. Bio sam u  Mladosti SP i kao igrač i znam da sve što je dogovoreno, bude i ispunjeno. -zadovoljan je uspešni mladi trener Ivan Stefanović.

Povezane vesti