Početna » FANTASTIČAN REZULTAT I PODVIG: PALANČANIN LAZAR MIKIĆ SE PLASIRAO NA ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE MLADIH!

FANTASTIČAN REZULTAT I PODVIG: PALANČANIN LAZAR MIKIĆ SE PLASIRAO NA ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE MLADIH!

od Bojan Zivkovic

Smederevska Palanka će imati svog predstavnika na Zimskim olimpijskim igrama mladih sportista, koje će se održati u Gangvonu 2024 godine!

Vest zvuči skoro neverovatno, ali je istinita. Heroj je mladi Palančanin Lazar Mikić (2006. godište), koji je ostvario fantastičan rezultat i kvalifikovao se za Zimsku olimpijadu mladih.

Njegov sport je skeleton, o tome ste nedavno imali prilike da čitate na stranicama SPORT 026,  a plasman među najbolje mlade takmičare sveta je stigao kao plod sjajnih trka tokom sezone.

Lazar je imao vrhunske  domete na takmičenjima u Austriji (Bludenc i Insbruk), da bi u Pjogjangu bio izuzetan u Svetskom kupu mladih. Zauzeo je 16. i 12. mesto, što je fenomenalan plasman za takmičara iz naše zemlje. Poslednje trke bile su u francuskom La Planju, gde je potvrđen veliki domet.

Talentovani Palančanin je najuspešniji srpski reprezentativac, a uz njega za Zimsku olimpijadu kvalifikovao se i Bogdan Despotović.

Selektor i trener sankaške i skelton reprezentacije Srđan Ignjatov ističe da je ovo istinski podvig i neverovatan rezultat. Takođe, naglašava da su mladi asovi brzinom od 115 do 120 km bili hrabri i neustrašivi.

Inače, za širi audiutorijum  skeleton je zimski sport u kojem je cilj preći zaleđenu stazu na propisanim sankama u što kraćem vremenu. Pri vožnji skeletona takmičar je u položaju glavom prema napred, potrbuške na sankama.

foto: zrenjaninski.com

Povezane vesti

Ostavi komentar