Početna » ODBOJKAŠICE JASENICE DRUGE U REGIONALNOJ PODUNAVSKO-BRANIČEVSKOJ LIGI KADETKINJA!

ODBOJKAŠICE JASENICE DRUGE U REGIONALNOJ PODUNAVSKO-BRANIČEVSKOJ LIGI KADETKINJA!

od Bojan Zivkovic

Ženska odbojka u Smederevskoj Palanci, kao i u celoj Srbiji, je poslednjih godina u ekspanziji. Kod devojčica je to najpopularniji sport, pre svega zahvaljujući sjajnim rezultatima reprezentacije naše zemlje.

Iz kvantiteta dolazi kvalitet, što je slučaj i u palanačkom OK Jasenica, koji godinama predvodi veliki entuzijasta i trener Đorđe Stojanović.

Nove generacije odbojkašica stasavaju i igraju sve zapaženiju ulogu u takmičarskoj sezoni.

Potvrda za to je i odličan rezultat kadetkinja Jasenice, koje su osvojile drugo mesto u Regionalnoj Podunavsko-braničevskoj ligi.

Palančanke su bile bolje od ekipa iz većih odbojkaških centara (Požarevac, Smederevo…), a prvo mesto je pripalo ekipi Dunava iz Velikog Gradišta.

Nedavno je SPORT 026 pisao o učušću na međunarodnom „Majskom turniru-Trofej Beograda trenera Đorđa Stojanovića i odbojkašica Jovane Marjanović, Danice Vejnović, Marije Lačković, Lee Labus i Anđelije Trojanović.

One su pokazale zavidan kvalitet u jakoj konkurenciji, od koje su godinu dana mlađe, a kako je, za SPORT 026 potvrdio trener Đorđe Stojanović, plan je da Jasenica naredne godine ima svoju ekipu na „Majskom turniru-Trofej Beograda“.

Preduslov su finansijska sredstva, pa i SPORT 026, već sada apeluje da se takva prilika ne propusti i da talentovane odbojkašice, naslednice Milene Spasojević i ostalih, zaslužuju da potvrde nesporan talenat, koji nadograđuju i stiču kroz naporan i studiozan rad.

Povezane vesti

Ostavi komentar