Početna » ODRŽAN MALI SAJAM SPORTA U SMEDEREVSKOJ PALANCI!

ODRŽAN MALI SAJAM SPORTA U SMEDEREVSKOJ PALANCI!

od Bojan Zivkovic

U prisustvu minstra sporta Zorana Gajića, predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka i njihovih saradnika državnog sekretara Marka Kešelja, posebnog savetnika ministra sporta Dejana Bojovića, generalnog sekretara SSS Gorana Marinkovića u Smederevskoj Palanci je održan prvi ovogodišnji Mali sajam sporta.

Organizatori su Ministarstvo sporta, Sportski savez Srbije, uz podršku lokalne samouprave i Palanačkog sportskog saveza.

Ugostio ih je predsednik Opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen, a naš grad je imao tu čast da bude prvi domaćin važnoj manifestaciji u 2023. godini, koja traje 12 godina i ima za cilj da okupi decu sportsite, predškolce i školarce i ukaže im na značaj bavljenja sportom i fizičkom kulturom.

Prezenteri u prepunoj hali OŠ Vuk Karadžić bili su najmlađi sportsti iz palanačkih klubova: fudbaleri, košarkaši, rukometaši, strelci, atletičari, karatisti, džudisti, odbojkaši. Oni su učenicima osnovnih škola i predškolcima demostrirali veštinu znanje i sportske elemente.

Divna slika poslata je iz sportske Smederevske Palanke, a očekuje se da Mali sajam sporta bude tradicija.

Povezane vesti