Početna » VEOMA DOBRI REZULTATI PALANČANINA I STRELCA PARTIZANA VELJKA JANKOVIĆA NA MEĐUNARODNOM PRVENSTVU BEOGRADA!

VEOMA DOBRI REZULTATI PALANČANINA I STRELCA PARTIZANA VELJKA JANKOVIĆA NA MEĐUNARODNOM PRVENSTVU BEOGRADA!

od Bojan Zivkovic

Od 9. do 11. decembra u sali „Bel ekspo“ centar održano je 47. Internacionalno prvenstvo Beograda (GRAND PRIX BEOGRAD 2022) vazdušnim oružjem, na kome su učestvovali strelci iz 11 zemalja.

Bilo je preko 300 takmičara. Uz Srbiju, svoje predstavnike imali su Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Crna Gora, Slovenija, Turska, pa čak i Indija, iz koje je stigao jedan strelac.

U takvoj konkurencijki blistali su najbolji srpski strelci Damir Mikec i Zorana Arunović, a veoma dobre rezultate postigao je Palančanin Veljko Janković (15), jedan od najperspektivnijih strelaca u zemlji.

On je nastupao za svoj klub SK Partizan iz Beograda i to u gađanju vazdušnom puškom (10 m).

Najpre je u mešovitim parovima sa klupskom drugaricom iz Partizana olimpijkom Andreom Arsović zauzeo peto mesto. Imali su rezultat 0d 618,4 kruga, samo 0.1 krug ih je delio od raspucavanja za bronzanu medalju.

U pojedinčanoj konkurenciji Veljko Janković je zauzeo 20. mesto u ukupnom plasmanu (seniori i juniori), a u konkurenciji juniora bio je osmi. Po rezultatu Veljko je bio treći od srpskih strelaca kod juniora.

To je izuzetan plasman, jer je palanački takmičar još uvek kadet. Upucao je ukupno 619,7 krugova.

 

Povezane vesti

Ostavi komentar