Početna » I SMEDEREVSKA PALANKA JE IMALA SVOG PREDSTAVNIKA NA SVETSKOM PRVENSTVU U RUKOMETU: ROĐENI PALANČANIN BOGDAN RADIVOJEVIĆ NAJBOLJI STRELAC REPREZENTACIJE SRBIJE!

I SMEDEREVSKA PALANKA JE IMALA SVOG PREDSTAVNIKA NA SVETSKOM PRVENSTVU U RUKOMETU: ROĐENI PALANČANIN BOGDAN RADIVOJEVIĆ NAJBOLJI STRELAC REPREZENTACIJE SRBIJE!

od Bojan Zivkovic

Još jedan vrhunski sportista, reprezentativac Srbije u rukometu već deset godina, osvajač Lige šampiona, jedno od najboljih desnih krila u Evropi je rođen u Smederevskoj Palanci.

To je Bogdan Radivojević (29), koga smo gledali ovih dana u dresu reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Poljskoj.

As PIK Segeda je sjajno odigrao i doprineo da naš tim ostvari 4 pobede i 2 poraza. Za 11. mesto na kraju, što je značajan pomak u odnosu na prethodne godine.

Palančanin Bogdan Radivojević je bio najbolji strelac  reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu. Postigao je 25 golova na 6 utakmica, uz izuzetnu realizaciju 32/25 (78% iz igre). Sedmerce je šutirao nepogrešivih 9/9.

Inače, Bogdan je rođen u Smederevskoj Palanci 1993. godine, roditelji su mu Palančani. Karijeru je počeo u beogradskom Sinđeliću i  Partizanu, zatim otišao u Nemačku (Flensburg i Rajn Nekar Leven), a već 4 godine je stožer čuvenog mađarskog PIK Segeda.

Od brojnih trofeja, najznačajniji je  Liga šampiona sa Flensburgom 2014. godine.

Potiče iz rukometne palanačke porodice i geni su učinili svoje. Bogdanove dede su nekadašnji rukometaši braća Lale Radivojević i legendarni Blagoje Bagi Radivojević,  jedan od najboljih igrača Palanke svih vremena.

I  mlađi Bogdanov  brat Boris Radivojević (25) je veoma uspešan rukometaš i član je beogradskog Partizana.

Foto: Laurent Theophil/Panoramic

Povezane vesti