Početna » PALANČANKA MARIJA MATIĆ RUKOMETNU KARIJERU NASTAVILA U RADNIČKOM IZ SVILAJNCA!

PALANČANKA MARIJA MATIĆ RUKOMETNU KARIJERU NASTAVILA U RADNIČKOM IZ SVILAJNCA!

od Bojan Zivkovic

Nisu samo u muškom rukometu golmani iz Smederevske Palanke uspešni, to se odnosi i na dame. U poslednjoj deceniji to su Marijana Karić Markota, Mina Stajković i mnoge druge.

Nažalost, u našem gradu nema već godinama takmičarskog ženskog rukometnog kluba, koji se vezivao za legendardnu Tanju Stojanović, koja je iznedrila brojne asove i sjajne igračice. Zato mlade i talentovane rukometašice iz Palanke odlaze u okolna mesta i tu su jako uspešne.

Da se vratimo na priču o golmanima ili golmankama ( da nam ne zamere). Učenica pokojne Tanje Stojanović, Marija Matić je iz Smederevske Palčanke otišla u Slogu iz Petrovca, pa u Požarevac i ove zime je promenila sredinu.

Veoma perspesktivna Palančanka, koja je i trenirala u Lavićima 026, je sada uzdanica Radničkog iz Svilajnca u Prvoj rukometnoj ligi, grupa zapad.

Za novi tim Marija Matić je branila na dve utakmice protiv Košutnjaka (20:10) i Bukovičke Banje (21:24) potvrdila kvalitet i verujemo da će njena karijera i dalje ići uzlaznom linijom, jer je za čuvara mreže još veoma mlada.

Povezane vesti