Početna » RUKOMETAŠI MORAVE IZ VELIKE PLANE PROSLAVILI POVRATAK U SUPER B LIGU!

RUKOMETAŠI MORAVE IZ VELIKE PLANE PROSLAVILI POVRATAK U SUPER B LIGU!

od Bojan Zivkovic

Uspeli su rukometaši Morave iz Velike Plane da se vrate, tamo gde im je objektivno, na osnovu rezultata poslednjih godina, i mesto. U Super B ligu Srbije!

Planjani su prvenstvo u Prvoj rukometnoj ligi-Istok okončali na prvom mestu i proslavili su, uz pehar i medalje, novi uspeh.

U 22. poslednjem kolu Morava je, u meču bez rezultatskog značaja, igrala nerešeno-37:37 sa ekipom Mladosti iz Vranja, tako da je sa 38 bodova, bez poraza u prolećnom delu, pobednik Prve lige-Istok.

Tradicija je nastavljena i u tome da veliki udeo u ovom rezultatu imaju i Palančani. Trener Morave je Aleksandar Kabić, nekada veoma dobar igrač, a već godinama uspešan stručnjak i rukometni radnik.

Takođe, izuzetno talentovani rukometaš Ognjen Janković (18) je ima značajnu rolu. On je karijeru počeo u Smederevskoj Palanci, igrao u Požarevcu, Petrovcu na Mlavi, Mladenovcu…

Ognjen je na utakmici protiv Mladosti dao 3 gola, a nejefikasniji su u Moravi bili kapiten Lazar Lazović sa 9 i Vladimir Antić sa 6 golova.

Po završetku utakmice rukometaši Morave su dobili medalje i pobednički pehar namenjem prvaku lige i već kreću pripreme za Super B ligu, grupa Istok-Zapad!

 

Povezane vesti