Početna » PRVI DAN MEĐUNARODNOG KOŠARKAŠKOG TURNIRA „100 GOŠA FOM“: KRALJEVAČKA SLOGA I STOJA IZ PULE U FINALU!

PRVI DAN MEĐUNARODNOG KOŠARKAŠKOG TURNIRA „100 GOŠA FOM“: KRALJEVAČKA SLOGA I STOJA IZ PULE U FINALU!

od Bojan Zivkovic

Košarkaški spektakl u renioviranoj hali OŠ Vuk Karadžić u Smederevskoj Palanci, međunarodni turnir povodom sto godina kompanije Goša FOM, generalnog sponzora KK Mladost SP, privukao je veliku pažnju i renomirane goste i poznate palanačke košarkaške ličnosti.

Počeo je utakmicom između srpskog  i makedonskog prvoligaša  Sloge iz Kraljeva i čuvenog kluba Vardara iz Skoplja. Nakon vrlo kvalitetnog duela, Kraljevčani su zasluženo slavili, bili za nijansu bolji od poletnog i talentovanog skopskog tima (83:75).

Usledila je ceremonija svečanog otvaranja turnira, na kojoj su se prisutnima obratili Srdan Dimitrijević, direktor Goša FOM-a i predsednik KK Mladost SP, Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka, Dušan Projović, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije i Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, koji je otvorio turnir.

Druga utakmica bila je neizvesnija i zamalo začinjena velikim preokretom. Izuzetno dobra ekipa Stoje iz Pule je pobedila nekopletni tim domaće Mladosti SP rezultatom 76:72, zahvaljujući mnogo boljoj igri u prvom poluvremenu.

Palančani u prvih 20 minuta  bez centarske linije (Sale Nikolić-Nemanja Mišković) i prvog beka (Mlađa Stojanović) nisu mogli da nađu put ka košu hrvatskog sastava. Besomučnim šutiranjem trojki, bez unutrašnje igre i nedovoljne angažovanosti u odbrani dopustili su Stoji da ode i na više od 20 razlike.

Ipak, drugi deo igre i druga slika na parketu. Mladost SP mnogo angažovanija u odbrani, sa spuštanjima na niskim post Minje Todorović i Dragoslava Papića, sustiže prednost Puljana, pa i dolazi do vođstva u finišu meča (69:67).

Nije bilo snage, koncentraccije, ni mudrosti da se preokret dovede do kraja. Promašeno je dosta slobodnih bacanja u prelomnim momentima. Istrani, predvođeni bivšim igračem palanačkog tima Bratislavom Paunovićem iz Čačka, uspeli su da odole naletu domaćih.

Pored pomenutih Papića i Todorovića, u sastavu Mladosti SP predstavila su se pojačanja Aleksa Krsmanović i Miloš Petković, kao i starosedeoci Šparović, Tešić, kapiten Dimitrijević, uz mlade snage Glišića i Vejnovića.

Sutra u u borbi za treće mesto igraće Mladost SP i Vardar (16,45), a u finalu turnira Stoja iz pule i Sloga iz Kraljeva (19).

Povezane vesti